ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: «Άνθρακες ο θησαυρός» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Παπαρήγα: «Άνθρακες ο θησαυρός» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Άνθρακες ο θησαυρός», ήταν το σχόλιο της κ. Αλέκας Παπαρήγα για το κυβερνητικό πρόγραμμα των «100 ημερών» του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι υπάρχουν κοινά με τις πολιτικές εξαγγελίες του κ. Κώστα Σημίτη και του κ. Γιώργου Παπανδρέου, «πριν την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα προσαρμοζόταν για να μπει στην ΟΝΕ».

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «ομολογώ ότι μας προκάλεσε μια μικρή έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα των '100 ημερών' του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλες αυτές τις μέρες ακούγαμε ότι θα είναι ένα πρόγραμμα 'τύπου σοβιέτ', που θα προχωρούσε σε άμεσες κρατικοποιήσεις, που θα πανικόβαλε τους καπιταλιστές στη χώρα μας και τους καπιταλιστές όλης της Ευρώπης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κι αυτός την λογική 'ψίχουλα στην ακραία φτώχεια', ίσως τα δικά του να ζυγίζουν λίγο παραπάνω από «τα ψίχουλα» της ΝΔ, μας υπόσχονται ότι θα μας φέρουν στο επίπεδο του 2009 που ήδη ήταν πολύ κάτω για τον λαό» είπε επίσης η κ. Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «επομένως μπορούμε να πούμε ότι η Τρόικα δεν φοβάται να έλθει στην Ελλάδα, η αμερικάνικη αποστολή έχει ήδη εγκατασταθεί σε όλα τα ελληνικά υπουργεία και παρακολουθεί τα πάντα, τον κ. Τσίπρα δεν τον ενόχλησε η αμερικάνικη αποστολή, τον ενόχλησε μόνο η Τρόικα που στην πραγματικότητα είναι η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, φαίνεται ότι την αμερικάνικη αποστολή την αγνοεί».

«Το ΚΚΕ έχει σήμερα πρόγραμμα λαϊκής συσπείρωσης και πάλης εναντίον όποιας κυβέρνησης προκύψει το οποίο στην πορεία εφόσον ο λαός κατανοήσει την δύναμή του θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας και μιας διακυβέρνησης στην οποία το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας και εμπνευστής, χωρίς να υποκαθιστά τον λαό και με σημαία τον εργατικό λαϊκό έλεγχο από τα κάτω» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.