ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Ετοιμάζει νέο αίτημα - Θα ζητήσει αποφυλάκιση με όρους

Εύα Καϊλή
Η Εύα Καϊλή
In Time

Νέο αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους θα καταθέσουν άμεσα οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή αναμένεται να καταθέσουν άμεσα, Νέο αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες των βελγικών αρχών για το «Qatar Gate».

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ένας εκ των δικηγόρων της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, την Πρωτοχρονιά ξεκίνησε με τον Βέλγο συνεργάτη του και συνήγορο της Εύας Καϊλή την προεργασία για να πειστεί ο ανακριτής να άρει την προφυλάκισή της, να αφεθεί δηλαδή ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αν γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα, είναι πιθανό η Εύα Καϊλή να τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό με βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

«Από χθες είναι ήδη στις Βρυξέλλες και ο Βέλγος δικηγόρος κ. Αντρέ Ριζόπουλος και θα επιδιωχθεί να πειστεί με νομικά και πραγματολογικά επιχειρήματα ο ανακριτής, με πρωτοβουλία του να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της κ. Καϊλή με περιοριστικούς όρους», δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ο κ. Δημητρακόπουλος.

Έρχονται νέες συλλήψεις για το Qatar Gate

Οι Βέλγοι δικαστές φαίνεται ότι έχουν πολύ ισχυρά στοιχεία για το δίκτυο του Qatar Gate και, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ περνά την έρευνα στη «Φάση 2», όπως την ονομάζουν.

Αυτό σημαίνει ότι θα ζητήσουν από την Προέδρο του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία σε τουλάχιστον δύο ευρωβουλευτές, του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντόνιο Κοτσολίνο. Πρόκειται για τα ονόματα που έχει αναφέρει η Εύα Καϊλή στην κατάθεσή της.