ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας το παίρνει πάνω του – Μπροστάρης σε όλα τα «καυτά» θέματα

Ο Τσίπρας το παίρνει πάνω του – Μπροστάρης σε όλα τα «καυτά» θέματα
Ο Αλέξης Τσίπρας.
INTIME

Έτοιμος να συγκρουστεί προσωπικά και μετωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επιστροφή του από τη Βραζιλία, όπου παρακολούθησε την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της τεράστιας λατινοαμερικάνικης χώρας, Λούλα ντα Σίλβα.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν προκύψει στη χώρα δύο ζητήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχεί ως ιδιαίτερα σημαντικά. Αρχικά, είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στην αγορά του φαρμάκου.

«Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν ούτε παυσίπονα», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού, δίνοντας τον τόνο της αντιπολιτευτικής γραμμής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι' αυτό τον λόγο και τη Δευτέρα, έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή ανθρώπων του φαρμάκου - κυρίως φαρμακοποιών - έτσι ώστε να απαντήσει στις κυβερνητικές αιτιάσεις ότι για τις όποιες ελλείψεις, ευθύνεται η διεθνής συγκυρία.

Εκτός, όμως, από τα φάρμακα, η Κουμουνδούρου μοιάζει ιδιαίτερα ενοχλημένη με τα «παιχνίδια» που θεωρεί ότι παίζει το Μέγαρο Μαξίμου με τα γλυπτά του Παρθενώνα. Όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παίζει με τη φωτιά» για προεκλογικούς λόγους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Το Σάββατο, στις 12.30, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και στη συνέχεια αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση της Βουλής για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη φημολογούμενη συμφωνία της κυβέρνησης με το Βρετανικό Μουσείο για τον «δανεισμό» των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σε πρώτο πλάνο τα ψηφοδέλτια

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Βραζιλία σηματοδοτεί την επιτάχυνση του εκλογικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου θέλει να ολοκληρώσει άμεσα τα διαδικαστικά, για να μπορέσει να προχωρήσει τον σχεδιασμό του για αυτή την μακρά προεκλογική περίοδο, ρίχνοντας στο «πεδίο της μάχης» όλα του τα χαρτιά. Δηλαδή τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην εκλογική του λίστα.