ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Ρουσφέτια Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα τμήματα ασφαλείας

Σπίρτζης: Ρουσφέτια Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα τμήματα ασφαλείας

Ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου

Πυρά εναντίον του Τάκη Θεοδωρικάκου εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αποκαλώντας τον υπουργό, «υπουργό Προπαγάνδας».

«Ακραία διχαστικός ο υπουργός Προπαγάνδας κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το όνομα της Μακεδονίας για να καλύψει το φιάσκο και την ανεπάρκεια του.

Συνεχίζοντας να υποστηρίζει με απόλυτη αποτυχία το ρόλο του ως υπουργός Προπαγάνδας του Πολίτη, ο κύριος Θεοδωρικάκος επιχείρησε για μια ακόμη φορά να εξαπατήσει την ελληνική κοινωνία εξαγγέλλοντας σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, για πολλοστή φορά ότι 600 από τα 1000 ρουσφέτια ΟΠΠΙ, που προσελήφθησαν (εκτός Πανελλαδικών εξετάσεων και εκτός ΑΣΕΠ) για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα μεταφερθούν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής για να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη δράση του εγκλήματος, οργανωμένου ή μη, με επίσης αδιαφανή κριτήρια τοποθέτησης.

Έτσι προχώρησε σε βαφτίσια των 600 από τους 1000 ΟΠΠΙ, που προσελήφθησαν για την Πανεπιστημιακής Αστυνομία, ονομάζοντας τους ειδικούς φρουρούς, χωρίς να καταργήσει το νόμο που προβλέπει τους ΟΠΠΙ και τις ρουσφετολογικές διατάξεις πρόσληψης τους και χωρίς να έχει το θάρρος να απολογηθεί για την αποτυχία της πολιτικής του, για τον μεγάλο αριθμό αχρείαστων προσλήψεων, για την αναστάτωση που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία και στα ελληνικά πανεπιστήμια, για τους πολίτες που πληρώσουν τον λογαριασμό των ρουσφετιών τους.

Για μία ακόμη φορά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα ρουσφέτια του, σε ρόλο σερίφηδων Άγριας Δύσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η στοιχειώδης εκπαίδευση τους με αποτέλεσμα να είναι στην πραγματικότητα ένας επιπλέον κίνδυνος για την κοινωνία και τους συναδέλφους τους και όχι λύση για την ασφάλεια των πολιτών.

Η παραδοχή του κ. Θεοδωρικάκου για τον ουσιαστικό διασυρμό του δημιουργήματος τους, αυτό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αποτελεί νίκη των φοιτητών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των προοδευτικών πολιτών. Αποτελεί επιβεβαίωση τόσο για εμάς που από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ακόμη μία αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκης, όσο και για τους συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών υπαλλήλων, που είχαν επίσης εκφράσει την αντίθεση τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος για μια ακόμη φορά δεν είχε το πολιτικό σθένος, να παραδεχθεί ένα ακόμη μεγαλειώδες φιάσκο του ίδιου και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην αγωνιώδη προσπάθεια προπαγάνδας του να καλύψει την απόλυτη αποτυχία του και τα ανεκπαίδευτα 4.500 ρουσφέτια της ΝΔ, προέβη σε ένα θλιβερό παραλήρημα διχαστικού λόγου και κατηγοριών προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας.

Θα ήταν πραγματικά χρήσιμο για τον μακεδονομάχο Υπουργό Προπαγάνδας να μιλήσει έστω και τυπικά με τους κ.κ Μητσοτάκη και Δένδια οι οποίοι τηρούν και τιμούν την συμφωνία των Πρεσπών.

Και με την ευκαιρία, αφού μιλάει για προδοσία, ας μας απαντήσει αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε μυστικές συναντήσεις για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, όπως αποκάλυψε εφημερίδα της παράταξής του. Ας μας πει αν τελικά κατάλαβε ότι η μισή νησίδα στον Έβρο, επί της οποίας κάλεσε δυο φορές να επιχειρήσουν οι τουρκικές υπηρεσίες, είναι ελληνική.

Ας θυμηθεί ότι κατηγορίες περί προδοσίας ενάντια στην Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο, επικαλείτο η παράταξή του στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Ας θυμηθεί ότι η μόνη παράταξη που ευθύνεται για τις εθνικές τραγωδίες είναι αυτή στην οποία ανήκει… Δεν μπορεί, κάτι θα θυμάται ο κύριος Θεοδωρικάκος...​»