ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η αυστηρή αλλά δίκαιη προστασία των συνόρων σώζει ζωές

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η αυστηρή αλλά δίκαιη προστασία των συνόρων σώζει ζωές
INTIME

Σε εκδήλωση για την «αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης» την οποία διοργανώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ζάππειο Μέγαρο. 

«Η αυστηρή αλλά δίκαιη προστασία των συνόρων προστατεύει ζωές» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, για τα τρία χρόνια από τη δημιουργία του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Ύστερα από 3,5 χρόνια υπάρχουν πολλά πεδία που δείχνουν ότι έχει κλείσει τη σελίδα του χθες. Ανάμεσα στα πρώτα το μεταναστευτικό. Εκεί άλλαξαν όλα. Ταυτόχρονα εκτός από τη δημιουργία του υπουργείο, θωρακίσαμε τα σύνορά μας.

Να επισημάνω την τεράστια σημασία που είχε η καθιέρωση των συνόρων μας ως των ανατολικών ορίων της Ευρώπης. Μετά την πρώτη αποτροπή της εισβολής, βρέθηκαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο σημείο. Μετά από αυτή την αποτελεσματική άμυνα που υψώσαμε ακολούθησε ένα πολύ σημαντικό έργο που αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των ακριτικών περιοχών.

Το 2015 το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ έγινε από την Ελλάδα, πέρσι ήταν μόνο το 5%. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με μέθοδο και τόλμη στην αποτροπή. Κρατά ασφαλή τα ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στις παράνομες ροές και τους άθλιους εμπόρους. Προστατεύει και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάντε μια σύγκριση της αθλιότητας της Σάμου με την υπερσύγχρονη δομή που υπάρχει σήμερα.

Προτεραιότητα της χώρας παραμένει πάντα. Η αυστηρή αλλά δίκαιη προστασία των συνόρων προστατεύει ζωές. Να κάνω μια ειδική μνεία σε ένα άλλο πρόβλημα που κληρονομήσαμε από τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση. Στο δράμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων».

«Δυστυχώς οι εξ ανατολών γείτονές μας συχνά μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε μοχλό εξυπηρέτησης εθνικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι σαφείς αποφάσεις της ΕΕ αποδυναμώνονται όταν δεν εφαρμόζονται. Η Άγκυρα οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και να συμμορφωθεί με την κοινή δήλωση με την ΕΕ του 2016. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Σχετικές ειδήσεις

Σενάρια ταυτόχρονων εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία στις 14 Μαΐου

Μητσοτάκης: Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές Απρίλιο ή Μάιο - Στόχος μας η αυτοδυναμία