ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτείται από ευρωβουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης; Η στρατηγική εν όψει των εκλογών

Παραιτείται από ευρωβουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης; Η στρατηγική εν όψει των εκλογών

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει λάβει την απόφαση να παραιτηθεί από το αξίωμα του ευρωβουλευτή, ώστε να μην έχει τη διπλή ιδιότητα εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και λίγες ημέρες, ωστόσο από χθες, έχουν εντατικοποιηθεί και θεωρείται από κάποιους μάλλον ειλημμένη η απόφαση από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται εξελίξεις.

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη ο εκλογικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, χαράσσοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι στενοί του συνεργάτες, αξιολογούν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και σχεδιάζουν αναλόγως τη προεκλογική στρατηγική τους, δίνοντας έμφαση σε θέματα που αφορούν στην κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Έτσι, το επόμενο διάστημα, ο κύριος Ανδρουλάκης θα κάνει περιοδείες και θα έρθει σε επαφή με τον κόσμο, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στα βασικά σοβαρά ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα δεν θα περιλαμβάνεται μόνο η παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αλλά η βεντάλια των θεμάτων θα ανοίξει, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να εστιάζει στην ακρίβεια, την οικονομία και την αύξηση του ενεργειακού κόστους και στους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδλέλτια του ΠΑΣΟΚ, με τη σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Σημειώεται ότι εφόσον παραιτηθεί τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρώτος επιλαχών είναι ο Νίκος Παπανδρέου.