ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του

Νίκος Ανδρουλάκης
«Επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα»
Eurokinissi

Για βαρύτατες ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θεσμική εκτροπή, κάνει λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε συγκεκριμένα στη δήλωσή του ότι ο πρωθυπουργός είχε σήμερα την ύστατη ευκαιρία να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, λίγο μάλιστα πριν την διεξαγωγή των εκλογών.

«Όμως επέλεξε το σιωπητήριο, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για τη θεσμική εκτροπή, που έχει εκθέσει διεθνώς της χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε απ έξω ούτε την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «το βεβαρημένο ιστορικό της υπονόμευσης των θεσμών κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν τον αθωώνει για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την οργάνωση του παρακρατικού δικτύου παρακολουθήσεων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στρέφοντας τα πυρά του προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι είναι ένοχος για συγκάλυψη του σκανδάλου καθώς και για τις «συνεχιζόμενες επιθέσεις στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, για την προστασία των επιχειρηματιών, που σχετίζονται με τα παράνομα λογισμικά».

«Ποια είναι τελικά τα ρυπαρά δίκτυα; Μήπως οι μέχρι πρότινος συνεργοί του Μεγάρου Μαξίμου, είναι οι σημερινοί πληροφοριοδότες του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνεχίζει «σε κάθε περίπτωση και σε ό,τι μας αφορά, δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν σε δημόσια πολιτική, πρακτικές εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».

«Τελικά τι είδους φιλελευθερισμό εκπροσωπείτε, όταν με την υπογραφή της κυβέρνησης σας πουλήθηκε το predator σε αυταρχικά καθεστώτα; Όλα αυτά οδηγούν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και κρίση εμπιστοσύνης», συνέχισε λέγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

«Το δίλημμα, λοιπόν, των επόμενων εθνικών εκλογών είναι καθαρό:

Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία.

Tέλος, μια υπενθύμιση: Δημοκρατική Παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν υπάρχει, κύριε Τσίπρα».