ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αν οι Τούρκοι έρθουν νύχτα, τα Rafale και τα Viper θα συντρίψουν την τουρκική αεροπορία

Γεωργιάδης: Αν οι Τούρκοι έρθουν νύχτα, τα Rafale και τα Viper θα συντρίψουν την τουρκική αεροπορία

Στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας απάντησε σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να απαντήσει σε κάθε κίνηση της Τουρκίας, σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος ακούει τις προκλητικές δηλώσεις ΕΡρντογάν εναντίον της χώρας μας τον πιάνουν τα γέλια.

«Κάθε φορά που ακούμε τον Ερντογάν να λέει αυτές τις ανοησίες πως θα έρθει νύχτα, μας πιάνουν τα γέλια. Θέλω να πω στον κύριο Ερντογάν πως αν τολμούσε να έρθει νύχτα, μεσημέρι, πρωί ή απόγευμα, τα Rafale και τα Viper θα συνέτριβαν την τουρκική πολεμική αεροπορία και μετά έχοντας την πλήρη αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο, θα ήταν στο έλεός μας η Τουρκία. Δεν έχουμε καμία πολεμική διάθεση, δεν παίρνουμε τα αεροσκάφη για να κάνουμε πόλεμο στην Τουρκία. Πιστεύουμε όμως στο αρχαίο ρωμαϊκό ρητό, πως αν θέλεις ειρήνη, να είσαι έτοιμος για πόλεμο. Λέω λοιπόν στον Ερντογάν πως με την Ελλάδα δεν μπορείς να τα βάλεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε τις ενέργειες της κυβέρνησης στα εξοπλιστικά, τονίζοντας πως ενισχύθηκε η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας. «Ήρθε ο Μητσοτάκης και οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν, πήραμε τορπίλες, παραγγείλαμε φρεγάτες, κάναμε συμμαχία με τη Γαλλία, με την Αμερική, αγοράσαμε τα Rafale, συνεχίζουμε με ταχύτητα την αναβάθμιση των Viper, στείλαμε αίτηση για να μπούμε στα F-35 και όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισε».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την αναβάθμιση της οικονομίας, είπε: «Ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ο Fitch, ενώ περιμέναμε ότι θα μας κρατούσε σταθερούς, και ήταν ο μόνος που μας είχε δύο σκαλιά κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, μας αναβάθμισε τώρα, παρόλο που λόγω εκλογών αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιμέναμε μετά τις εκλογές».

«Με την κίνησή του ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενομένου και τα οικονομικά της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης