ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Το σχέδιο για την ανατροπή - Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του

Εκλογές: Το σχέδιο για την ανατροπή - Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του
Ο Αλέξης Τσίπρας.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Είναι δεδομένο πως η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται για τις επικείμενες εκλογές, εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε δημόσιες δηλώσεις. 

Τον σχεδιασμό και τις βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς τις κάλπες, αναμένεται να ανοίξει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 13.00, στο Ζάππειο, θα προχωρήσει σε δηλώσεις, λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Είναι δεδομένο πως η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται για τις επικείμενες εκλογές, εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμα σε πολύ μεγάλο βαθμό - υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να κλείσουν πριν ανακοινωθούν - και η επικαιροποίηση του προγράμματος με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί η ακρίβεια, προχωρά με γοργά βήματα.

Το γεγονός, όμως, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις, παραχωρώντας, μάλιστα, και μια μίνι συνέντευξη Τύπου -έστω και σε περιορισμένη έκταση- εντελώς ξαφνικά, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από το γεγονός πως οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν κλειστό το στόμα τους, μην αφήνοντας να διαρρεύσει το παραμικρό για το περιεχόμενο της παρέμβασης του αρχηγού τους.

Όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αρκεστεί μόνο στο να παρουσιάσει τον προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματός του, αλλά θα προχωρήσει σε μια τοποθέτηση, η οποία και θα συζητηθεί.

Όλα αυτά θα λάβουν χώρα ένα 24ωρο πριν την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέα Παπανδρέου», στο Περιστέρι. Σε ανάρτησή του στο Twitter, έθεσε επί της ουσίας το πολιτικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών.

«H Δημοκρατία αντεπιτίθεται. Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου". Να είσαι και εσύ εκεί. Μαζί θα φέρουμε τη Δικαιοσύνη παντού», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Το ζήτημα για την Κουμουνδούρου δεν είναι μόνο οι υποκλοπές, τις οποίες θεωρεί ως το «άθλιο μέσο» για να επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια «άθλια πολιτική», αλλά συνολικά η κυβερνητική πολιτική, για την οποία τονίζουν ότι βρίσκεται μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες και η οποία παρομοιάζει με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.