ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αμετάκλητη η απόφασή μας να συνεχιστεί η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αμετάκλητη η απόφασή μας να συνεχιστεί η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ»
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του υπογράμμισε την απόλυτη προτεραιότητα που έχει δοθεί στην κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για σκευωρίες και μεθοδεύσεις που εναντιώνονται στο έργο του.

Νέα δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, με την οποία υπογραμμίζει την απόφαση του ίδιου και της κυβέρνησης να προχωρήσει σε βάθος η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε αναφορά και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπήρξαν 183 ανεξιχνίαστες δολοφονίες, ενώ έκανε λόγο για μεθοδεύσεις και σκευωρίες εναντίον της παρούσας ηγεσίας του υπουργείου, στην προσπάθεια να επέλθει η κάθαρση.

Η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη.

Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».