ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τις «συνεργασίες» - Σκληρή γλώσσα από Ανδρουλάκη και Τσαπανίδου

Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τις «συνεργασίες» - Σκληρή γλώσσα από Ανδρουλάκη και Τσαπανίδου

Έντονη πολική διαμάχη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «μιμητισμό» του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου και νέα απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην ανάρτησή του την οποία συνοδεύει από μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον Πάνο Καμμένο το βράδυ των εκλογών του 2015:

«Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα. Σας παραθέτω μια μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. «Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός μας».

Τσαπανίδου: Ελπίζουμε το ΠΑΣΟΚ να έβγαλε συμπεράσματα από τη συνεργασία με τη ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε συμμαχία με τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. Στην πορεία, ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τον Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επέμεινε στις αρχές του, αψήφησε το πολιτικό κόστος και άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο».

Αυτό ανέφερε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη. Τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ», σχολιάζοντας πως «ελπίζαμε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα έχει βγάλει τα δικά του από τη συνεργασία του με τη ΝΔ».

ΠΑΣΟΚ: Μοναδική επιδίωξη Τσίπρα η εξουσία για την εξουσία

Το απόγευμα του Σαββάτου (4/2), το ΠΑΣΟΚ με νέα ανακοίνωση απάντησε στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι συντονισμένες αήθεις επιθέσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καταδεικνύουν ότι η κυβερνητική σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο, δεν ήταν διόλου τυχαία. Άλλωστε συνέβη δυο φορές. Η χυδαιολογία και η συνωμοσιολογία δεν έχουν σχέση με την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Όσες προφάσεις εν αμαρτίαις κι αν προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη συνεργασία του με την Ακροδεξιά, ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Ξέρει πλέον ότι μοναδική επιδίωξη του κ.Τσίπρα είναι η εξουσία για την εξουσία».

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται αταλάντευτα ενάντια στην πρωτοφανή θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εγγυάται την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της ακηδεμόνευτης λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.