ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεκτάριος Σαντορινιός: Τα «αντίο» πολιτικών και κομμάτων

Νεκτάριος Σαντορινιός: Τα «αντίο» πολιτικών και κομμάτων
Eurokinissi

Νεκτάριος Σαντορινιός: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού

Τον τελευταίο καιρό ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός έδινε μάχη με τον καρκίνο, και τις τελευταίες ημέρες μετά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του έχασε τη ζωή του. Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του πολιτικοί εξέφρασαν τη λύπη τους για την απώλεια του συναδέλφου τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι πληροφορήθηκε με θλίψη «την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Τσίπρας: «Ένας σπάνιος άνθρωπος -Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη»

Ο θάνατος του Νεκτάριου Σαντορινιού σκόρπισε τη θλίψη στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω απ' όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη».

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:

Γεωργιάδης: Πάντοτε ευγενής και διαβασμένος, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:

«Ο συνάδελφος βουλευτής του @syriza_gr Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντοτε ευγενής και διαβασμένος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξή του».

Κεραμέως: Ένας αγαπητός συνάδελφος νικήθηκε από την επάρατη νόσο

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως:

Πλεύρης: Έφυγε από τη ζωή δίνοντας τη μάχη του με αξιοπρέπεια

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού μετέφερε με ανάρτησή του και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

«Έφυγε από τη ζωή δίνοντας τη μάχη του με αξιοπρέπεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

Θεοδωρικάκος: Πρόωρος θάνατος, συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον ΣΥΡΙΖΑ

Τη λύπη του για τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού εξέφρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον τόσο πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Νεκτάριου Σαντορινιού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανάρτηση του υπουργού:

Διαμαντίδης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο

Ακολούθησε ανακοίνωση του Δημήτρη Διαμαντίδη, τομεάρχη Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού:

«Η απώλειά του βύθισε τη ναυτιλιακή κοινότητα στο πένθος.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Παρά τις διαφορετικές μας πολιτικές απόψεις, υπήρχε πάντοτε σεβασμός και αλληλοεκτίμηση ανάμεσά μας.

Συζητούσαμε συχνά και ανταλλάσσαμε απόψεις για την επικαιρότητα, τα προβλήματα του τόπου, αλλά και ιδιαίτερα για τη ναυτιλία, που τόσο πολύ αγαπούσε.

Έδινε τεράστια μάχη για την υγεία του εδώ και χρόνια με γενναιότητα.

Εκ μέρους του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του».

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Νεκτάριο Σαντορινιό

«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό», αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος για τον θάνατο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ εξαίρει την κοινοβουλευτική παρουσία του Νεκτάριου Σαντορινιού και σημειώνει:

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τίμησε τον κοινοβουλευτισμό και τους συμπολίτες του με την ποιότητα, την ευπρέπεια και την πορεία του. Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Δευτέρας, στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Τριήμερο πένθος στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τριήμερο πένθος για την απώλεια του βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού και αναστολή όλων των κομματικών εκδηλώσεων και συνεδριάσεων.

Η νέα ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα μίλησε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Κουτσούμπας: Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη Βουλή, στο κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τα μουσεία, με αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού, συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη Βουλή, στο κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Το «αντίο» της Τομεακής Επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εξέφρασε «τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του βουλευτή της Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, που "έφυγε" πρόωρα από τη ζωή μετά από γενναία και σκληρή μάχη με τον καρκίνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Ενός λεπτού σιγή κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής για τον χαμό του βουλευτή Δωδεκανήσων και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού που έχασε τη μάχη με την ανίατη ασθένεια.

«Η εβδομάδα ξεκινά με μια δυσάρεστη είδηση για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πριν λίγο απεβίωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ήταν 51 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης ενημερώνοντας σχετικώς το Σώμα.

Διαβάστε επίσης:

Νεκτάριος Σαντορινιός: Η ανάρτησή του για τον καρκίνο μια βδομάδα πριν τον θάνατό του

Νεκτάριος Σαντορινιός: Στη Ρόδο η κηδεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Νεκτάριος Σαντορινιός: Άφησαν λουλούδια στο έδρανό του στη Βουλή - Έγινε ενός λεπτού σιγή