ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεκτάριος Σαντορινιός: Το βαρύ πένθος φέρνει αναστολή προεκλογικών δραστηριοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ

Νεκτάριος Σαντορινιός
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ανέστειλε όλες τις κομματικές δραστηριότητες σε ένδειξη πένθους λόγω του θανάτου του Νεκτάριου Σαντορινιού. 
Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ανέστειλε όλες τις κομματικές δραστηριότητες σε ένδειξη πένθους λόγω του θανάτου του Νεκτάριου Σαντορινιού

Απέραντη θλίψη στην Κουμουνδούρου έχει σκορπίσει η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινού, που έδωσε μια μάχη γεμάτη αξιοπρέπεια απέναντι στον καρκίνο, παραμένοντας ενεργός πολιτικά και στο πλευρό της κοινωνίας και του κόμματός του, μέχρι και λίγες ώρες πριν τον θάνατο του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ανέστειλε όλες τις κομματικές δραστηριότητες σε ένδειξη πένθους. «Δεν είναι μόνο μια απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε σε όλη τη διαδρομή του αγώνα για τις ιδέες του. Πρόλαβε να κάνει σημαντικά πράγματα. Είναι μια μεγάλη απώλεια για τα νησιά μας και τους νησιώτες. Είναι μια απώλεια μεγάλη και για το κοινοβούλιο», είπε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Την Τετάρτη θα βρεθεί στη Ρόδο για την κηδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού, στις 14:00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου. Για το τελευταίο αντίο, η σορός του Νεκτάριου Σαντορινιού θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αρχίσει ξανά από την Πέμπτη τις προεκλογικές του κινήσεις - με εξαίρεση την προγραμματισμένη εδώ και ημέρες τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το απόγευμα της Τρίτης.

Το πότε θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη για χθες, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα επικύρωνε το 90% των ψηφοδελτίων με τα οποία θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις εκλογές, θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, στην ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει ανησυχία από αυτή τη μικρή αργοπορία. Άλλωστε, το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων και τίποτα άλλο, αφού οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και τα πρόσωπα που θα τα απαρτίζουν, έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Η ανακοίνωσή τους απλά θα τους δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν και τις εμφανίσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, κάτι, βέβαια, που επιζητά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, για να δώσει νέα επικοινωνιακή «πνοή» στο κόμμα του.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, καθώς την Παρασκευή θα επισκεφτεί την Καρδίτσα, τον πρώτο του σταθμό στην περιφέρεια Θεσσαλίας.