ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ορισμένα ΑΦΜ ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για το Market Pass - Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Γιάννης Οικονόμου
Eurokinissi

Ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας του Market Pass.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο Market Pass, στα μέτρα της κυβέρνησης υπέρ των πολιτών αλλά και στο θέμα της Σοφίας Νικολάου για την υποψηφιότητά της στις εκλογές.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass από αύριο για ορισμένα ΑΦΜ και την Τετάρτη, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στην έναρξη της ομιλίας του. Μάλιστα, όπως είπε οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις στην πλατφόρμα για να λάβουν το βοήθημα για τις αγορές τους.

Δικαιούχοι του Market Pass είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών, όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι είναι:

  • Οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Η ενίσχυση του Market Pass, όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Από την επόμενη Τετάρτη αυξάνονται τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού», θα ανοίξει και το «σαρακοστιανό καλάθι».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λαμβάνονται μέτρα όπως το e-katanalotis, ιδρύθηκαν υπηρεσίες που κάνουν ελέγχους για να διαπιστωθεί η αισχροκέρδεια. Μάλιστα, ο Γιάννης Οικονόμου άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στην περίοδο διακυβέρνησής του δεν υπήρξαν τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια.

«Οι πολιτικές μας έχουν αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος όσο η κρίση επιμένει.

Σημαντική προτεραιότητα είναι και η ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και η μείωση της ανεργίας με μια σειρά από μέτρα, όπως η μείωση της φορολογίας κ.λπ.

Αναφερόμενος στην ΚΥΑ για τους καλλιτέχνες, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι διαμορφώθηκε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης για το μισθολογικό ανεξαρτήτους της εμπειρίας και του έτους αποφοίτησής τους. Λύνεται, όπως είπε, μια αδικία, και η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της γι' αυτά που μπορούσε να κάνει.