ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιες οι δυο νέες παροχές που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση στον «δρόμο» για τις κάλπες

υπουργικό Συμβούλιο
Intime

Λίγο πριν τις εκλογές η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει δυο ακόμα μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν το εισόδημα αλλά και τους επαγγελματίες

Τον προεκλογικό τους σχεδιασμό εκτελούν τα πολιτικά επιτελεία με την βασική στρατηγική τους να εξελίσσεται με ορίζοντα την 9η Απριλίου η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι και η μέρα που θα στηθούν οι κάλπες.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν στο επιτελείο της κυβέρνησης έχουν θέσει επί τάπητος και τις τελευταίες έξτρα παροχές στους πολίτες οι οποίες αναμένεται να αναγγελθούν στον «δρόμο» προς τις κάλπες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του στις έξι ή επτά Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει να ανακοινώσει δυο έξτρα παροχές, οι οποίες είναι η εξαγγελία του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ αλλά και η μείωση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 0,60 ευρώ.

Με βάση την ημερομηνία για την προκήρυξη των εκλογών η οποία «δείχνει» τις 9 Απριλίου, το Σύνταγμα προβλέπει την διάλυση της Βουλής στις 10/3. Στις 19/4 θα γίνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ στις 21/4 θα γίνει η δεύτερη διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των νέων εκλογών, πιθανόν για τις 21 Μαΐου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του πρώτου σε σταυρούς κόμματος, ενώ τη Μ. Τρίτη στον αρχηγό του δεύτερου σε σταυρού κόμματος.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη, η εντολή θα δοθεί στον αρχηγό του τρίτου κόμματος, ενώ τη Μ. Παρασκευή ή το Μ. Σάββατο, η ΠτΔ θα καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται μετά το Πάσχα, ενώ υπηρεσιακός πρωθυπουργός το μεσοδιάστημα των δύο κάλπεων, θα διατελέσει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.