ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου: Κρίσιμα ερωτήματα για τα Τέμπη – Η σύμβαση με την ΤΡΕΝΟΣΕ και η μετάταξη του σταθμάρχη

Τσαπανίδου: Κρίσιμα ερωτήματα για τα Τέμπη – Η σύμβαση με την ΤΡΕΝΟΣΕ και η μετάταξη του σταθμάρχη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, απευθύνει κρίσιμα ερωτήματα για το δυστύχημα στα Τέμπη, επικρίνοντας την κυβέρνηση τόσο για τη σύμβαση της ΤΡΕΝΟΣΕ με το ελληνικό δημόσιο, όσο και για τον μοιραίο σταθμάρχη.

Δύο κρίσιμα ερωτήματα που, όπως αναφέρει, προκύπτουν από δημοσιογραφικές έρευνες και ζητούν επιτακτικά απαντήσεις, θέτει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Το πρώτο αφορά τη σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με την ΤΡΕΝΟΣΕ. «Γιατί τελικά διαγράφηκε η υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου να ολοκληρώσει τα έργα ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια στην ιδιωτική εταιρία;», αναφέρει η κ. Τσαπανίδου.

Σχετικά με τον μοιραίο σταθμάρχη, τον οποίο αφορά το δεύτερο ερώτημα, επισημαίνει: «Πώς τοποθετήθηκε σε μια κομβική θέση παρανόμως, ενώ το όριο ηλικίας δεν του το επέτρεπε; Και τι κρύβεται πίσω από την φωτογραφική υπουργική απόφαση;».

Κλείνοντας, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Οι συγκεκριμένες και ειλικρινείς απαντήσεις συνιστούν σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειες τους και στην αλήθεια».