ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεόδωρος Ρουσόπουλος: Έμμεσο άδειασμα σε Κώστα Καραμανλή -«Δεν ήμουν υποψήφιος στις εκλογές 2009»

Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος μίλησε για την υποψηφιότητα Καραμανλή στις εκλογές
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

Τη θέση του για το εάν ο Κώστας Καραμανλής έπρεπε να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2009 μετά την τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

Την εκτίμηση ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, εξέφρασε εμμέως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη στάση που κράτησε εκείνος στις εκλογές του 2009.

Μιλώντας στο OPEN ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για το εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Τότε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Το 2008 είχα κατηγορηθεί αδίκως για μια αθλιότητα. Με αθώωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει κάνει όλα τέλεια. Τα φώτα, όμως, έχουν στραφεί όχι αδίκως στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή».

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε ακόμα ότι δεν τόλμησε να πάει στην κηδεία του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που «έσβησε» στα Τέμπη, παρά το γεγονός ότι με τον πατέρα του ήταν συμμαθητές και φίλοι.

«Θέλοντας να είμαι απολύτως ειλικρινής εχθές δεν τόλμησα να πάω στην κηδεία του παιδιού ενός συμμαθητή μου στην Καισαριανή ένα παιδί που σκοτώθηκε στα 29 του χρόνια. Διότι αντιλαμβάνομαι ότι εκείνη την ώρα το πολιτικό σύστημα και δη τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει στα μάτια των πολιτών είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι. Υπάρχει ευθύνη σίγουρα. Δεν θα ένοιωθε ο καθένας ότι προκαλεί ένας πολιτικός που βρίσκεται εκεί; Ο πολιτικός καλώς ή κακώς σήμερα αντιπροσωπεύει στα μάτια πολλών πολιτών το απόλυτο κακό και ειδικά εάν εκπροσωπεί κόμματα που έχουν κυβερνήσει».

Σχετικές ειδήσεις:

Τέμπη - Πατέρας θύματος στο Newsbomb.gr: «Να φροντίσουν να μην επαναληφθεί τέτοια τραγωδία»

Τέμπη: Αντιδρούν συγγενείς θυμάτων για την αντικατάσταση δικαστικών - Η ανακοίνωση Κούγια

Τέμπη: Αυτοί θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη μετά τον σταθμάρχη