ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα ψέματα τελείωσαν» - Ο Τσίπρας ετοιμάζει σκληρή επίθεση κατά Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας
Intime

Ο ΣΥΡΙΖΑ  υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση  δείχνει τρομερή ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς προσπαθεί να βγει από το κάδρο της υπόθεσης

Αποφασισμένος να επιτεθεί μετωπικά εναντίον της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία των Τεμπών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα κορυφαία του στελέχη πιστεύουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» προκειμένου να μην αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί και το οποίο κατά την Κουμουνδούρου, είναι τεράστιο.

Από την ώρα που επέστρεψε από τα Τέμπη, όπου είδε ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μόνο μια δημόσια εμφάνιση, την Πέμπτη, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ. Από εκείνη την ημέρα, παρέστη μόνο στην κηδείας της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο δυστύχημα.

Η αποχή αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η επιθυμία του να σεβαστεί το πένθος των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους στα Τέμπη. Διότι, όπως εξηγούν οι στενοί του συνεργάτες, η κυβέρνηση είναι εκείνη που δείχνει τρομερή ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς προσπαθεί να βγει από το κάδρο της υπόθεσης, επιχειρώντας μια «γελοία» -όπως τη χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου- διάχυση των ευθυνών σε όλους τους άλλους.

Όμως, σύντομα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει στην αντεπίθεση και θα εξαπολύσει πολλαπλή και σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσει αναπάντητο τίποτα από τα όσα διαρρέει το Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες, ενώ φυσικά θα προσπαθήσει να φέρει τον πρωθυπουργό στη Βουλή, για να «απολογηθεί» για την καταστροφή που έσπειραν οι πολιτικές υποβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου.

«Τα ψέματα τελείωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ένας εκ των καθημερινών συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα. Με αυτή τη φράση θέλησε να υπογραμμίσει πως όσα ψέματα -όπως ονομάζουν την κυβερνητική άμυνα- και να διασπείρει η κυβέρνηση, όση σύγχυση και να προσπαθήσει να δημιουργήσει στους πολίτες με τη διάχυση των ευθυνών, όσους «πρόθυμους» και να έχει στα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, ακόμα και σε θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό, ο αρχηγός τους θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε και θα πιέσει στο να αποδοθεί δικαιοσύνη.