ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ των Καραμανλικών - Ο Ρουσόπουλος και τα «αδειάσματα»

Κώστας Καραμανλής, Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Eurokinissi

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε πως εκείνος δεν είχε βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές και αμέσως βγήκαν «μαχαίρια» και ξεκίνησαν «αδειάσματα»

Το έμμεσο «άδειασμα» του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στον Κώστα Καραμανλή για την υποψηφιότητα του δεύτερου στις εκλογές του 2023, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, είχε ως αποτέλεσμα κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού να απαντήσουν ότι δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν προσωπικώς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είχε πει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος για τον Κώστα Καραμανλή και τις εκλογές

Την εκτίμηση ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, είχε εκφράσει εμμέσως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Μάλιστα, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN TV, είχε φέρει ως παράδειγμα τη στάση που κράτησε εκείνος στις εκλογές του 2009.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για το εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Τότε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Το 2008 είχα κατηγορηθεί αδίκως για μια αθλιότητα. Με αθώωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει κάνει όλα τέλεια. Τα φώτα, όμως, έχουν στραφεί όχι αδίκως στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή».

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε ακόμα ότι δεν τόλμησε να πάει στην κηδεία του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που «έσβησε» στα Τέμπη, παρά το γεγονός ότι με τον πατέρα του ήταν συμμαθητές και φίλοι.

Η αναφορά πηγών του Κώστα Καραμανλή και η απάντηση Ρουσόπουλου

Μετά τις δηλώσεις του Θεόδωρου Ρουσόπουλου για τη στάση που θα κρατούσε εκείνος, αν δηλαδή θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής, ήρθε η απάντηση από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Μέσω πηγών παρενέβη ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε πολιτικός προϊστάμενος του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος χρημάτισε κυβερνητικός εκπρόσωπος επί των ημερών του. Ο κ. Ρουσόπουλος, νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την άποψή του πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων» απάντησε ο βουλευτής Θόδωρος Ρουσόπουλος, στις αντιδράσεις κύκλων του Κώστα Καραμανλή ο οποίος σχολίαζε τη στάση του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου απέναντι στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό».