ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 2,5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 2,5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Στο ερώτημα για την τραγωδία στα Τέμπη, το 41% θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση αλλά το 43% επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις. 

Στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων PRORATA στην έρευνά της για τον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% (από 31%) στο ερώτημα της δημοσκόπησης της PRORATA για πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 26%.

Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ενισχύονται κατά 0,5% (9,5 και 5% αντίστοιχα), ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 16%.

Στο ερώτημα για την τραγωδία στα Τέμπη, το 41% θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση αλλά το 43% επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις.

Σχετικά με την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, το 51% εκφράζει ικανοποίηση, ωστόσο βαθμολογούν αρνητικά την κυβέρνηση στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από τον βαθμό ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων και του κοινού.

Το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για να αναζητήσει τα αίτια της τραγωδίας, δεν πρόκειται να συμβάλλει στη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ 7 στους 10 πολίτες χαρακτηρίζουν μεροληπτικό τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ κάλυψαν το πολύνεκρο δυστύχημα.