ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέψευσαν τον υφυπουργό Μεταφορών on air οι εργαζόμενοι: Όχι αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση

Διέψευσαν τον υφυπουργό Μεταφορών on air οι εργαζόμενοι: Όχι αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση

Τέμπη: Άμεση ήταν η διάψευση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος από το σταθμαρχείο της Λάρισας, μίλησε για τηλεδιοίκηση, με τους εργαζόμενους να του απαντούν σε… live μετάδοση.

Στη Λάρισα βρέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, θέλοντας να αποδείξει ότι όχι μόνο υπάρχει τηλεδιοίκηση, αλλά λειτουργεί κιόλας.

Μιλώντας μάλιστα στις κάμερες, ο υφυπουργός Μεταφορών, ανέφερε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί. Γι αυτό είμαστε στο σταθμαρχείο για να δείξουμε ότι το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί και λειτουργούσε και τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος αλλά δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, εργαζόμενος στο σταθμαρχείο, εξηγούσε στις ίδιες κάμερες, τι ακριβώς είναι αυτό που ο υφυπουργός έδειχνε ως «τηλεδιοίκηση»: «Αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση, αυτός είναι τοπικός χειρισμός. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, είναι τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 χιλιόμετρα από την έξοδο του σταθμού. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ».

Τσαπανίδου: Βαφτίζουν τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα χάραξης

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, σημείωσε: «Μέχρι σήμερα οι κύριοι Γεραπετρίτης, Οικονόμου, Καραμανλής επαναλάμβαναν ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, όχι μόνο υπάρχει αλλά ήταν σε λειτουργία τη νύχτα της τραγωδίας.

Μετά την αυτοψία και του Αλέξη Τσίπρα, όταν όλοι είδαμε ότι είναι ένα γιαπί από το καλοκαίρι του ‘19, το τροπάρι άλλαξε. Τώρα «βαφτίζουν» τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα χάραξης πορείας - προβληματικής λειτουργίας και αυτός- που βλέπει μόνο την είσοδο και έξοδο του σταθμού και τον οποίο μάλιστα ο εδώ και 3 εβδομάδες εξαφανισμένος αρμόδιος υφυπουργός ανέλαβε να δείξει στους δημοσιογράφους πως λειτουργεί.

Το ένα ψέμα πάνω στο άλλο. Και κανένας σεβασμός στην αλήθεια και στη μνήμη των θυμάτων».

Σχετικές ειδήσεις

ΝΔ: Η ομιλία του Σπίρτζη στη Βουλή διήρκεσε 107 λεπτά και δεν περιείχε ούτε μια «συγνώμη»

Μπάχαλο με τα έργα τηλεδιοίκησης: Τα συστήματα που δεν «κούμπωσαν» και τα υλικά χωρίς πιστοποίηση

Το «ευχαριστώ» του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η υπόσχεση για νέα συνάντηση