ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ανιστόρητος και προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Ανιστόρητος και προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του περί νέου ΕΑΜ κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, εξέδωσε το ΚΚΕ.

Ο Περισσός με κείμενο που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο του «Ριζοσπάστη», χαρακτηρίζει εντελώς ανιστόρητο και προκλητικό τον παραλληλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με το ΕΑΜ, που έκανε ο Αλ. Τσίπρας.

«Θέλει πολύ θράσος, και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το έχει, για να βάζει όπως η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες», σημειώνει το Κομουνιστικό κόμμα.

«Καλλιεργώντας ψέματα και αυταπάτες, μετεξελίσσεται ταχύτατα σε ΠΑΣΟΚ του 2009 και το σύστημα και ένα μέρος της πλουτοκρατίας τον αξιοποιούν για να εμποδίσουν τη λαϊκή χειραφέτηση. Το μεγάλο έπος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ δημιουργήθηκε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ, με το αίμα χιλιάδων μελών και στελεχών του. Το ΚΚΕ τιμά, εμπνέεται και διδάσκεται από αυτό και δεν το πουλάει για κυβερνητικές θέσεις. Το ΚΚΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή στην οργάνωση της πάλης του ίδιου του λαού, για το παρόν και το μέλλον του», καταλήγει το κείμενο στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».