ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Όταν έρθει η ώρα ο Ανδρουλάκης θα μιλήσει για το ποιον προτείνει για πρωθυπουργό»

Εκλογές 2023: «Όταν έρθει η ώρα ο Ανδρουλάκης θα μιλήσει για το ποιον προτείνει για πρωθυπουργό»

Εκλογές 2023: Ότι όταν έρθει η ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο «άγνωστος Χ» που προτείνει για πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ανοίξει μετά τη συνέντευξη στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης μίλησαν στο MEGA παίρνοντας θέση σχετικά με την επιλογή του τρίτου προσώπου στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως η χώρα αυτό που χρειάζεται είναι μία σταθερή κυβέρνηση ώστε να κάνουμε και άλλα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη. Είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση. Εμείς έχουμε δείξει δείγματα γραφής αυτά τα τέσσερα χρόνια και νομίζω πως οι Έλληνες θα συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται, ζητούμε την ψήφο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Το δίλλημα είναι ξεκάθαρο. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να γυρίσουμε στην περίοδο των μνημονίων και της αστάθειας», τόνισε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Προφανώς και επιμένουμε σε μία προοδευτική διακυβέρνηση, προφανώς με τον Αλέξη Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Αυτή είναι και η ανάγκη του κόσμου, να απαλλαγεί από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία κυβέρνηση αστάθειας. Ας σκεφτούμε τι συνέπειες θα έχει άλλη μία τετραετία Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός θέλει να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση. Τη επόμενη των εκλογών θα πρέπει τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στους πολίτες. Πιστεύω τις προοδευτικές συνεργασίες» σημείωσε από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, διέψευσε τα περί προτάσεων Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για συνάντηση και αναφέρθηκε στο περίφημο «τρίτο πρόσωπο» που ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αν θεωρούμε πως είναι επίσημη συνάντηση το να βρεθείς στο διάδρομο της Βουλής και να πεις ‘’να τα πούμε κάποια στιγμή’’. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις για την τις υποκλοπές που αφορούν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εάν ο λαός μας δώσει διψήφιο ποσοστό, αυτά που λένε θα επιχειρήσουμε να τα κάνουμε. Εάν το ποσοστό μας είναι χαμηλό τότε σημαίνει πως ο λαός δεν μας επέλεξε. Το βασικό ζήτημα είναι πως ο πολίτες έχουν μία μεγάλη ευκαιρία. Από την στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε αυτήν την επιλογή τότε όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσει και για το πρόσωπο».