ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους «γαλάζιους» παράγοντες «ξεσκονίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Τους «γαλάζιους» παράγοντες «ξεσκονίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Να εντοπίσει υποθέσεις όπου υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν οικονομικές συναλλαγές με το δημόσιο, προνομιακή μεταχείριση από ιδιωτικούς οργανισμούς -όπως τράπεζες- ή αξιοποιούν προς όφελος τους νόμους που ψήφισαν, όπως είναι η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στην υπόθεση του Νίκου Παπαθανάση.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό πως ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομίας «εξαφάνισε» -με τρόπο όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο για τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών- τα χρέη του προς τράπεζα, η αξιωματική αντιπολίτευση «πυροβολεί» διαρκώς προς το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας απαντήσεις για την προνομιακή -όπως τη χαρακτηρίζει- ρύθμιση των χρεών του Νίκου Παπαθανάση.

Είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου δεν πείθεται από τις απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού και του ζητάει να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό με τον οποίο «καθάρισε» με μόλις 50.000 χιλιάδες ευρώ, για 2 εκατομμύρια χρέος.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια περιπέτεια με τα επιτόκια των δανείων τους -που συνεχώς να αυξάνονται και να απειλείται ακόμα και η πρώτη κατοικία τους- ζητώντας να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Σε γενικές γραμμές, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι η ιστορία αυτή έχει μεγάλη «ουρά» και γι αυτό είναι αποφασισμένοι όχι μόνο να την κρατήσουν στην επικαιρότητα, αλλά και να την ερευνήσουν ακόμα περισσότερο, καθώς ισχυρίζονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Ξεσκονίζουν» τους πάντες

Την ίδια στιγμή, το ερώτημα που θέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το «πόσοι υπουργοί έχουν κάνει ανάλογες ρυθμίσεις;» με εκείνη του Νίκου Παπαθανάση, καθώς από τα πόθεν έσχες των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, προκύπτει ότι χρωστούν 12, περίπου, εκατομμύρια ευρώ.

Όλα δείχνουν, πάντως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει εδώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κουμουνδούρου «ξεσκονίζει» τους πάντες στη Νέα Δημοκρατία. Ειδικά τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πιστεύουν ότι εκεί γίνεται το «μεγάλο πλιάτσικο» του δημόσιου χρήματος.

Επομένως, θεωρείται δεδομένο ότι στην αντιπολιτευτική ρητορική της Κουμουνδούρου θα επιστρέψουν οι «γαλάζιες ακρίδες», που κάνουν «ρεσάλτο» στον κρατικό κορβανά, αλλά και απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης από τις τράπεζες.

Και όλα αυτά την ώρα που βγάζουν σπίτια δανειοληπτών σε πλειστηριασμούς, όπως έκανε ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, αλλά και ο νυν, Παναγής Καππάτος, βουλευτής Κεφαλληνίας, για τον οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι ως δικηγόρος, έβγαλε στο «σφυρί» σπίτι καρκινοπαθούς.