ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας

Αλέξης Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας
EUROKINISSI

Το δικό του μήνυμα ενόψει των εκλογών έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο συνέδριο με τίτλο «Για μια Προοδευτική Ατζέντα της Επόμενης Δεκαετίας: Στόχοι – Προτεραιότητες – Πολιτικές».

«Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, αν θέλουμε άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό πέραν του κυρίου Μητσοτάκη, πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που μπορεί να κερδίσει τον κύριο Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η προϋπόθεση. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με απλή αναλογική είναι το κλειδί που θα δρομολογήσει εξελίξεις την επόμενη μέρα για να έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα πως «ιδιαίτερα στις μέρες μας, μετά το δραματικό δυστύχημα των Τεμπών, όποιοι επιλέγουν αυτές τις στείρες αντιπαραθέσεις μάλλον κακό στον αυτό τους κάνουν. Ο κόσμος θέλει να ακούσει τις προγραμματικές θέσεις, θέλει να ακούσει αλήθειες. Οι στείρες αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα την περίοδο που περνάμε τώρα, αν βοηθά σε κάτι είναι σε αυτούς που θέλουν να κρυφτούν».

«Μία φυσιολογική αντίδραση στη Γαλλία. Κάποια στιγμή θα ερχόταν. Ήρθε σε μία χώρα που έχει μεγάλη δημοκρατική παράδοση αγώνων», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στη Γαλλία.

Επιπλέον, ανέφερε πως η χώρα χρειάζεται «ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης και ανάταξης, ανασυγκρότηση του κράτους ανάσα της δημοκρατίας, προκειμένου για να γίνει πράξη το όραμά μας για περισσότερη δικαιοσύνη στον τόπο. Το σύνθημα δικαιοσύνη παντού δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο με όλα όσα συμβαίνουν». Ζήτησε επίσης δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη, στην αλήθεια, και την διαλεύκανση του δραματικού δυστυχήματος στα Τέμπη».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: