ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Οι γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ, Γεροτζιάφας, Λινού, Πετράκης στα ψηφοδέλτια

Εκλογές 2023: Οι γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ, Γεροτζιάφας, Λινού, Πετράκης στα ψηφοδέλτια
Eurokinissi

Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Αθήνα Λινού και Γιώργος Πετράκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του 2023

Τρία πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της ιατρικής επιστήμης, ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη των εκλογών, μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον καθηγητή Αιματολογίας του πανεπιστημίου της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που αποτέλεσε έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο της πανδημίας. Αν και προέρχεται πολιτικά από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ταίριαξε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει τον αγώνα του από την Ά Θεσσαλονίκης.

Στο Βόρειο Τομέα της Β´ Αθηνών, θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- υποψήφια η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα Λινού. Ακόμα ένα πρόσωπο που συνδέθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα την περίοδο του COVID 19. Ήταν από τα πρόσωπα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβουλεύονταν σε τακτικότατη βάση, ασκώντας μάλιστα κριτική στην επιτροπή «σοφών» του υπουργείου Υγείας, για τος επιλογές του.

Τέλος, τη θέση του «εκλεκτού» του Παύλου Πολάκη στα Χανιά, Μιχάλη Χαιρετάκη, θα πάρει ο χειρουργός του νοσοκομείου της πόλης, Γιώργος Πετράκης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για το εν λόγω πρόσωπο, μίλησε με θερμά λόγια ο Πολάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα ονόματα που εκκρεμούν για να ολοκληρωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθούν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, εκτός από το ψηφοδέλτιο Επικράτειας.