ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Έως 3 μήνες για να βγει απόφαση για την ασυλία του - Φουντώνει η πολιτική κόντρα

Αλέξης Γεωργούλης: Έως 3 μήνες για να βγει απόφαση για την ασυλία του - Φουντώνει η πολιτική κόντρα
Intime / φωτογραφία αρχείου

Λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη προκαλεί «αναταραχές» στην πολιτική σκηνή.

Μέχρι και τρεις μήνες μπορεί να περάσουν για να ληφθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικα με την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά από αίτημα των βελγικών αρχών, λόγω της καταγγελίας που ήρθε στο προσκήνιο.

Όπως ανακοίνωσε και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, το θέμα πλέον είναι στα χέρια της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και είναι μία χρονοβόρα διαδικασία αυτή που θα ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφότου ενημερωθεί η πρόεδρος της Ευρωβουλής από την Επιτροπή, η υπόθεση εξετάζεται στην Ολομέλεια του σώματος και στη συνέχεια ανακοινώνεται εάν θα αρθεί ή όχι ασυλία.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, η πολιτική κόντρα με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη έχει φουντώσει για τα καλά.

Πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου αφορά σε βαριά κακοποίηση. Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής, ο οποίος διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντική δυσφήμιση.

Πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, αναφέρουν πως η καταγγελία έγινε το 2020 και πως το αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη, είναι η κατάληξη μιας μακράς προανακριτικής διαδικασίας των βελγικών Αρχών.

Πολιτική κόντρα για την υπόθεση Γεωργούλη

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η πολιτική κόντρα μεταξύ των κομμάτων με αφορμή την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη.

«Μετά την πρόταση της κ. Μέτσολα γεννήθηκε αυτό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, είναι ένα ποινικό ζήτημα και περιμένουμε τις εξελίξεις για το τι έχει συμβεί», δήλωσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (18/4) στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε:

«Είναι ένα ποινικό θέμα. Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο είπε επίσης. Ποια αμηχανία βλέπετε όταν η αντίδρασή μας ήταν ακαριαία; Με το που πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ζήτημα έμφυλης βίας για εμάς είναι από τα μέγιστα κοινωνικά θέματα. Θέσαμε τον κ. Γεωργούλη εκτός κόμματος. Η δική μου ενημέρωση είναι ότι προηγήθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ της ανακοίνωσης του ίδιου. Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα διαχείρισης δικαιωμάτων, από την μεταχείριση που έγινε στην καταγγέλλουσα από σημαντική μερίδα του Τύπου. Αυτό δεν είναι μόνο κατάπτυστο αλλά μπορεί να είναι και ποινικό αδίκημα υπό όρους με κακουργηματικό χαρακτήρα.»

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και το Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για το θέμα και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον Αλέξη Γεωργούλη, δεν είμαστε χαζοί», ανέφερε ο υπουργός.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία και ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως κάθε κατηγορούμενος. Στα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του κ. Λιγνάδη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μία εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρος και του Μητσοτάκη και μία απίστευτη δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη».

Ο κ. Γεωργιάδης, τέλος, διερωτήθηκε: «Φαντάζεστε η Νέα Δημοκρατία να δείξει όλες τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλέξη Γεωργούλη και να αρχίσει να λέει ΣΥΡΙΖΑ, παιδοβιαστές, ΣΥΡΙΖΑ βιαστές, ΣΥΡΙΖΑ ξυλοδαρμοί γυναικών; Φαντάζεστε να λέει τέτοια;»

Σχετικές ειδήσεις