ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης στα ΟΥΚ: Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θωρακίζουν την εθνική μας κυριαρχία

Κυριάκος Μητσοτάκης, ΟΥΚ
Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης, που ξεκίνησε και πάλι τις περιοδείες ενόψει των εκλογών 2023 και το πρωί βρέθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΟΥΚ, καταδρομείς) στο Μεγάλο Πεύκο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στην βάση της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά.

Ο κ. Μητσοτάκης, που ξεκίνησε και πάλι τις περιοδείες ενόψει των εκλογών 2023 και το πρωί βρέθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΟΥΚ, καταδρομείς) στο Μεγάλο Πεύκο.

Ο πρωθυπουργός αφού παρακολούθησε ένα μέρος από την καθημερινή εκπαίδευση των στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στη συνέχεια τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους λέγοντας πως «ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις που θωρακίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία, προστατεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τη εθνική μας κυριαρχία και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας».

Αρωγός η κυβέρνηση στο έμψυχο δυναμικό και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων

«Να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την πολύ σημαντική αποστολή την οποία επιτελείτε. Είχαμε την ευκαιρία πριν από λίγο να παρακολουθήσουμε πόσο απαιτητική είναι η εκπαίδευσή σας.

Η προσομοίωση στις πιο ακραίες συνθήκες πολέμου, είναι αυτή που σας κάνει σήμερα να θεωρείστε μία από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη ομάδα ΟΥΚ.
Θέλω να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ως προς τον εξοπλισμό σας, γνωρίζετε τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια.
Στεκόμαστε όμως αρωγοί και στο έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων, αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις που θωρακίζουν την εθνικής μας ανεξαρτησία, προστατεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τη εθνική μας κυριαρχία και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας.
Και πάλι από καρδιάς ένα θερμό ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε».

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στη βάση των «Βατραχανθρώπων» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.