ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας για Έλληνες στο Σουδάν: «Αναζητούμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για τους ανθρώπους μας»

Νίκος Δένδιας για Έλληνες στο Σουδάν: «Αναζητούμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για τους ανθρώπους μας»

Ανήσυχος ο Νίκος Δένδιας για τους Έλληνες στο Σουδάν και την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και μίλησε για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν αλλά και τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στο Σουδάν όπου λόγω του εμφυλίου, βρίσκονται σε κίνδυνο χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και Έλληνες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του αρχικά ο κ. Δένδιας: «Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εξελίξεις… Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν σημαντικές δυνάμεις, φοβάμαι ότι οι συγκρούσεις θα διαρκέσουν πολύ».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ο υπουργός εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη των Ελλήνων που έχουν παγιδευτεί στο Σουδάν τονίζοντας ότι «αναζητούμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από μια ανακωχή για να πάρουμε τους ανθρώπους μας από εκεί». Μάλιστα όπως ανέφερε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σούκρι και το Παρίσι.

Σχετικά με τις εκλογές του 2023 ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ότι στόχος του κόμματος είναι η αυτοδυναμία από την πρώτη κάλπη, ενώ για την παραμονή του στο υπουργείο Εξωτερικών σε περίπτωση νίκης διευκρίνισε ότι αυτό εξαρτάται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό βάσει Συντάγματος.