ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Ποιες είναι οι άλλες δύο καταγγελίες σε βάρος του εκτός της Ελένης Χρονοπούλου

Αλέξης Γεωργούλης, Ελένη Χρονοπούλου

Η καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου έγινε στις αρχές του 2020, όπου φέρεται να την είχε χτυπήσει ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης

Άλλες δύο περιπτώσεις καταγγελιών φαίνεται να εξετάζουν οι Αρχές του Βελγίου, μετά τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, σχετικά με την καταγγελία της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με το MEGA, η καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου έγινε στις αρχές του 2020, όπου φέρεται να την είχε χτυπήσει ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης. Η δικηγόρος είχε μεταβεί σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες, και σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, έπειτα από σύσταση της φαρμακοποιού μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία όπου την εξέτασε ιατροδικαστής. Όπως προέκυψε, καταγράφηκε η κακοποίησή της ενώ διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Ελένη Χρονοπούλου, μέσω ανάρτησης στο facebook, σημείωσε ότι «η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης».

Ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει στην αθωότητα του, δηλώνοντας πρόθυμος να συνεργαστεί με τη βελγική Δικαιοσύνη, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του.

Πληροφορίες για άλλες δύο καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον μία ακόμη γυναίκα φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει. Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του, όταν κακοποιήθηκε από τον ευρωβουλευτή.

Πηγές υποστηρίζουν ότι το συμβάν φέρεται να σημειώθηκε προ διετίας, όταν είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά. Προς τον παρόν, δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό, ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Χρονοπούλου φέρεται να σκέφτεται να κινηθεί νομικά και να καταγγείλει τον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και τρίτη υπόθεση που εμπλέκει τον Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά.

Τα επόμενα βήματα για την άρση ασυλίας του Γεωργούλη

Η καταγγελία έγινε πριν από τρία χρόνια δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά με την καθυστέρηση των βελγικών αρχών να ζητήσουν την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Την καθυστέρηση δικαιολόγησαν πηγές των βελγικών αρχών, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας σε συνδυασμό και με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς δεν δούλευαν με τους ίδιους ρυθμούς.

Την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα πρέπει να εγκρίνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Ολομέλεια συνεδριάζει στις 8 και στις 31 Μαΐου όπου και θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή.

Εάν αρθεί η ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να συνεργαστεί με τις βελγικές αστυνομικές αρχές. Αν κριθεί ύποπτος φυγής ή εκτέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων, ή ότι θα μπορούσε να εμποδίσει τις έρευνες, ο Αλέξης Γεωργούλης είναι πιθανό να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη.

Σε κάθε περίπτωση δεν χάνει τη θέση του ευρωβουλευτή. Ακόμη και στην περίπτωση που καταδικαστεί τη θέση του δεν θα τη χάσει. Ωστόσο από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επιστροφής της έδρας.

Άγρια πολιτική κόντρα για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη

Την ίδια ώρα, έχει ανάψει η κόντρα των κομμάτων για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, με στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ να λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν για την υπόθεση και τόσα χρόνια δεν έκαναν το παραμικρό.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Αλέξη Γεωργούλη πριν από δυο χρόνια. Ο ίδιος ο επικεφαλής της ευρωομάδας μιλώντας στο iefimerida.gr, είπε πως με αφορμή φήμες και κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους είχε καλέσει τον πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν υπάρχει το παραμικρό εναντίον του. «Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και το θέμα τελείωσε εκεί. Μέχρι που έγινε γνωστή η καταγγελία.

Από τη πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου είπε μεταξύ άλλων ότι «από το 2022 ξέραμε φήμες για τον Γεωργούλη».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά μεταξύ άλλων να δοθεί στο φως της δημοσιότητας σε τι αφορά η καταγγελία σε βάρος του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, δήλωσε για τον Αλέξη Γεωργούλη: «Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη».

Σχετικές ειδήσεις