ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στην Γερμανία - Συνάντηση με Όλαφ Σολτς

Αλέξης Τσίπρας
Intime News

Στην Γερμανία για συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς ο Αλέξης Τσίπρας

Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη και την Παρασκευή (20-21/4).

Ειδικότερα, την Πέμπτη στις 20:00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ομογενείς σε εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βερολίνου.

Αργότερα θα συναντηθεί με την ηγεσία του Die Linke.

Την Παρασκευή στις 9:00 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία του SPD στο κτίριο Βίλι Μπραντ, όπου θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

«Καμιά ανοχή στη βία κατά των γυναικών» - Το μήνυμα Τσίπρα σε εχθρούς και «φίλους»

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη σπέκουλα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και τη διάδοση θεωριών συνομωσίας στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ από τους αυτόκλητους διαδικτυακούς υποστηρικτές της ιδέας της «πολιτικής σκευωρίας» που δήθεν κρύβεται πίσω από την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας, χθες, στο Λαύριο, σε μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του. «Τελείωσε» οριστικά τον Αλέξη Γεωργούλη από το κόμμα του και κατάστησε απολύτως σαφές ότι ο ίδιος και ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί, είναι πάντα με τα θύματα της έμφυλης βίας και ποτέ με τον θύτη.

Είχε, άλλωστε, προηγηθεί η τηλεοπτική παρέμβαση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία αποκάλυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρώην ευρωβουλευτή του να παραδώσει την έδρα, πίσω στο κόμμα. Η κίνηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι στην Κουμουνδούρου λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις καταγγελίες της νεαρής δικηγόρου.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, είχε τριπλό στόχο.

Αρχικά, να δείξει στους πολίτες ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Έθεσε ακαριαία τον Γεωργούλη εκτός κόμματος και εκτός ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, χωρίς «ναι με, αλλά». Έτσι, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έκανε η κυβέρνηση στην περίπτωση του -καταδικασμένου, πρωτόδικα- Δημήτρη Λιγνάδη.

Επί δεκαπέντε, σχεδόν, ημέρες κώφευε μπροστά στις καταγγελίες που έπαιρναν διαστάσεις χιονοστιβάδας και τελικά, η Λίνα Μενδώνη αναγκάστηκε να τον απομακρύνει, όταν πλέον η κατάσταση ήταν μη διαχειρίσημη επικοινωνιακά.

Δεύτερος στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν το να αποκρούσει τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχονταν ο ίδιος και το κόμμα του, από το πρωί, από τους κυβερνητικούς επικοινωνιακούς «βραχίονες». Δεν είχαν περάσει ούτε λίγες ώρες από την αποκάλυψη της υπόθεσης, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε -για μικροπολιτικούς λόγους- να ισχυριστεί δημόσια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ήξερε και συγκάλυπτε» τον Γεωργούλη.

Το ενδιαφέρον, όμως, στην ιστορία, είναι πως οι αποδέκτες του μηνύματος δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά και μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Από το βράδυ της Δευτέρας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι λογαριασμοί φίλων της Κουμουνδούρου στα κοινωνικά δίκτυα, που έσπευσαν να μιλήσουν για «πολιτική πλεκτάνη», επειδή η βελγική δικαιοσύνη ασχολήθηκε με την υπόθεση ένα μήνα πριν τις ελληνικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να σταματήσει αυτό το «γαϊτανάκι» και τις θεωρίες συνομωσίας, ξεκαθαρίζοντας πως αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και την κουλτούρα της Αριστεράς.