ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας ανεβάζει προεκλογικές «στροφές» με περιοδείες και Επικρατείας

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας ανεβάζει προεκλογικές «στροφές» με περιοδείες και Επικρατείας

Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της κάλπης ρίχνεται ο Αλέξης Τσίπρας στη τελική ευθεία προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάζει τις εξορμήσεις του ανά την Ελλάδα, αλλά και προετοιμάζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα της δημοσιογράφου, Ράνιας Θρασκιά, στην Ά Θεσσαλονίκης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Και όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι και η τελευταία μέχρι να οριστικοποιηθούν οι λίστες του κόμματος.

Όμως, το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ως τώρα, φαίνεται πως στις εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και ο καθηγητής Ιατρικής του Harvard, Όθωνας Ηλιόπουλος.

Εκκρεμεί μια -τουλάχιστον- εκλόγιμη θέση. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά μια γυναίκα με ισχυρό συμβολισμό. Η Λούκα Κατσέλη, που συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία, έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να είναι υποψήφια βουλευτής. Όμως, η Κουμουνδούρου δεν έχει ακόμα παρατήσει τα «όπλα», προσπαθώντας να της αλλάξει γνώμη.

Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινάει τις ομιλίες του, αναφερόμενος στο όνομα της. Που είναι συνδεδεμένο με τη σωτηρία της κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, χάρη στον νόμο που θέσπισε ως υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως βασική προεκλογική του δέσμευση την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, είναι λογικό να θέλει να συνδέσει τη δική του πολιτική πρωτοβουλία με ένα πρόσωπο που οι πολίτες εκτιμούν ιδιαίτερα.

Από εκεί και πέρα, ακούγονται και άλλα ονόματα, όπως της Έλενας Ακρίτα, το οποίο, ωστόσο, ακόμα δεν επιβεβαιώνεται από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – αν και δεν απκλείεται. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το χειρίζεται, σχεδόν, μόνος, του ο Αλέξης Τσίπρας, επομένως οι πληροφορίες διαρρέονται με το «σταγονόμετρο».

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να «οργώσει» την Ελλάδα μέχρι και τις εκλογές. Σήμερα θα βρεθεί στην Κω, αύριο στα Χανιά, την Τετάρτη θα παρέμβει στο φόρουμ των Δελφών, την Πέμπτη θα συναντηθεί με νεολαίους του κόμματος του, ενώ την Παρασκευή θα μιλήσει στη Χίο.