ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για Τσίπρα: Μετανιώνει για αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;

Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
INTIME NEWS

Στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από την Κω, σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ στα νησιά, απάντησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κω, τη Δευτέρα (24/04/2023) εξήγγειλε την εφαρμογή του υγειονομικού ισοδύναμου -στη λογική του μεταφορικού ισοδύναμου- για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας στα νησιά με κίνητρα για τη στελέχωση των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές. «Πρόκειται για δέσμη μέτρων προκειμένου να καταστήσουμε τους νησιώτες ίσους με όλους τους πολίτες» ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας σήμερα (25/04/2023), τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε χθες από την Κω την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 "Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες" και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 "Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης". Αυτές τις ρυθμίσεις που ρητώς αναφέρονται σε περιοχές που υπάρχουν ανάγκες και σε περιπτώσεις που οι θέσεις δεν καλύπτονται ο κ. Τσίπρας δεν τις στήριξε στη Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας».

«Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι' αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;» καταλήγει ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έρθει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες

Πλεύρης: Οι γιατροί που θα φεύγουν από τα αστικά κέντρα θα παίρνουν 1.800 πλέον του μισθού