ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Πέτσας: O Τσίπρας είναι με την πλάτη στον τοίχο

Εκλογές 2023 - Πέτσας: O Τσίπρας είναι με την πλάτη στον τοίχο
"Το αποτέλεσμα της κάλπης της 21η Μαΐου είναι καθοριστικό" τόνισε ο κ. Πέτσας
Eurokinissi/αρχείο

Εκλογές 2023: "Εμείς είμαστε υπέρ της συζήτησης με όλα τα πολιτικά κόμματα" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας.

«Βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια παρά την στήριξη της κυβέρνησης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκριση για αυτό δεν δέχεται το debate των δύο πολιτικών αρχηγών:

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, έχουν συνομιλήσει πάρα πολλές φορές τα τελευταία πολλά χρόνια. Όποτε υπήρχε εκλογική αναμέτρηση η συντριπτική νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη δίνει τις απαντήσεις και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις εθνικές εκλογές και τώρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τον κ.Τσίπρα".

Όσον αφορά το debate, δήλωσε πως "ένα κόμμα που έχει ψηφίσει την απλή αναλογική, ένα κόμμα που έχει αυτή την έκφραση είναι εντελώς παράδοξο να επιμένει σε μια τηλεμαχία μεταξύ δύο και όχι όλων των πολιτικών κομμάτων. Επίσης είναι βαθειά υποκριτικό από τον κ.Τσίπρα που έλεγε ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας μας όταν ήταν ένα κόμμα του 3-5% σήμερα να λέει ότι δεν υποβαθμίζεται η δημοκρατία".

Επιπλέον, σχολίασε:

"Το αποτέλεσμα της κάλπης της 21η Μαΐου είναι καθοριστικό. Καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν, είναι μεγάλο το διακύβευμα να πάμε μπροστά ή πίσω. Δεν είναι καθόλου υποθετικό σενάριο το να πάμε πίσω όταν μόνη εναλλακτική περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας είναι με μια συνεργασία κομμάτων εκ των οποίων το ένα λέει ανοιχτά ότι επιθυμεί αν υπάρξει ανάγκη ακόμα και να κλείσει τις τράπεζες νομίζω ότι το πίσω είναι ευδιάκριτο. Αντίθετα το μπροστά εμείς πιστεύουμε ότι έχει να κάνει με τις λύσεις που δίνουμε στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ.Τσίπρας είναι με την πλάτη στον τοίχο, έχει μια αιμορραγία προς τα Αριστερά του από ανθρώπους που εμφανίζονται ως αντισυστημικοί όπως ο κ. Βαρουφάκης άρα ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αντισυστημικό προς τ’ Αριστερά άρα έχει διαρροή προς τα εκεί. Ταυτόχρονα επειδή υπάρχει μόνο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Βαρουφάκη σε μια κυβερνηση ηττημένων που θα ήθελε να κάνει ο κ. Τσίπρας οι κεντρώοι ψηφοφόροι τον αποστρέφονται γιατί τους βάζει σε περιπέτειες".

Αναφορικά με το αίτημα για κυβέρνηση ανοχής είπε:

"Ανοχή το 2023 με τους πρώην συντρόφους του που ήταν υπεύθυνοι και συνένοχοι για το 2015; Αυτό δεν είναι καθαρή λύση και για αυτό λέω ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο αυτή τη στιγμή ο κ.Τσίπρας".