ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα «λεφτά» στο πρόγραμμα και η «πρόκληση» Τσίπρα προς Μητσοτάκη

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα «λεφτά» στο πρόγραμμα και η «πρόκληση» Τσίπρα προς Μητσοτάκη

Τα βλέμματα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, το οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να τους χαρίσει τη νίκη στις εκλογές

Την άποψη ότι το πρόγραμμα εξουσίας που κατέθεσε το κόμμα τους θα «αγκαλιαστεί» από τους πολίτες, καθώς πιστεύουν ακράδαντα ότι απαντάει στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και στις προκλήσεις αύριο, καταθέτουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή και παρά την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί μετωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να προκαλεί τον πρωθυπουργό για μια -έστω και άτυπη- προγραμματική αντιπαράθεση, εφ’ όλης της ύλης.

Αν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πόνταραν τα λεφτά τους στο σημείο που θεωρούν ότι μπορεί να τους προσφέρει τη νίκη στις εκλογές, αυτό θα ήταν σίγουρα το κυβερνητικό τους πρόγραμμα.

Αποτελεί προϊόν επεξεργασίας επί τριετίας, αναφέρουν, είναι πλήρως κοστολογημένο, έχει στο επίκεντρο του τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους και είναι, συμπληρώνουν, η απάντηση στον ακραίο «φιλελευθερορμπανισμό» που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι με την παρουσίαση του στους πολίτες, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, θα αποτελέσει το βασικό τους όπλο για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων που θα φέρουν αυξήσεις σε όλους τους μισθούς, η στήριξη της Υγείας, της Παιδείας, η ρύθμιση του πανδημικού χρέους και η προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι στοιχεία που αν μη τι άλλο, θα συγκινήσουν τους ανθρώπους του μόχθου και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Το debate που δεν θα γίνει

Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα θεωρείται δεδομένο. Ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα σταματήσει να προκαλεί τον πρωθυπουργό και να τον κατηγορεί ότι «φοβάται» την τετ α τετ αναμέτρηση μαζί του. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που θέτει το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Μάλιστα, θα υπενθυμίζει διαρκώς ότι εκείνος αποδέχθηκε τηλεμαχία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μόνοι τους, το 2015, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι μπορούν να διεξαχθούν δύο debate. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάθε ευκαιρία θα αναδεικνύει τις προγραμματικές διαφορές των δύο κόμματων, με στόχο να διεξαχθεί μια προγραμματική συζήτηση, έστω και εξ αποστάσεως.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 - Δώρα Τσαμπάζη: Υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023 - Αποκλειστικό Newsbomb: Το Σάββατο η δεύτερη συνεδρίαση για το τηλεοπτικό debate

Εκλογές 2023: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Επικεφαλής ο Όθωνας Ηλιόπουλος