ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Να πέσουν οι μάσκες στο Debate ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Να πέσουν οι μάσκες στο Debate ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά και στο debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς το οποίο έγινε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

«Στο debate να συζητήσουμε γι’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε αλλά «να πέσουν και οι μάσκες». Να μάς εξηγήσουν τα υπόλοιπα κόμματα πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται την προοδευτική διακυβέρνηση, την κυβέρνηση των ηττημένων που κάποιοι θέλουν να δρομολογήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αγρίνιο, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που συμφωνήθηκε η τηλεμαχία των τηλεοπτικών αρχηγών με συγκεκριμένους όρους.

«Είχα κουραστεί εδώ και εβδομάδες να ακούω αυτή τη συζήτηση για το debate. Δεν θέλουμε λέει debate. Ε, συμφωνήθηκε σήμερα το debate, όπως τους είχα πει από την πρώτη στιγμή. Για πάμε όλοι μαζί, λοιπόν, να συζητήσουμε για αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε αλλά να πέσουν και οι μάσκες. Γιατί στο debate θα είμαστε όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως πρέπει να είναι σε μια δημοκρατία», εξήγησε.

«Και να έρθουν να μας εξηγήσουν τα υπόλοιπα κόμματα πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται αυτή την “προοδευτική διακυβέρνηση”, αυτή την κυβέρνηση των ηττημένων που κάποιοι θέλουν να δρομολογήσουν. Αυτή την κυβέρνηση που θα φέρει μαζί ενδεχομένως, στο μυαλό τους, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τον Βαρουφάκη, τη «Δήμητρα»», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η πρόταση Βαρουφάκη θα ήταν αστεία αν δεν ήταν επικίνδυνη, τονίζοντας πως «Κάποιοι μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και την τελευταία στιγμή αναγκάστηκαν να κάνουν μια θεαματική κωλοτούμπα, μας στοίχισε πολλά λεφτά, 100 δισεκατομμύρια περίπου αυτή η κωλοτούμπα. Και τώρα μπορεί να σκέφτονται να ξανακάνουν τα ίδια. Ένας τρόπος υπάρχει για να αποκρούσουμε αυτές τις σκέψεις: πανίσχυρη Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Από τη στιγμή που θα είμαστε νικητές με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, όλα αυτά τα σενάρια πάνε περίπατο».

«Έχουμε σε δύο μέρες Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά είναι κατά κανόνα η γιορτή στην οποία η Αριστερά έρχεται και μάς λέει ότι έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Τους απαντάμε: όχι, εμείς είμαστε η πλατιά λαϊκή παράταξη που φροντίζει όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες, προσέχει τον κόσμο της εργασίας», είπε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «Πιστεύω ακράδαντα ότι η επόμενη τετραετία πρέπει να είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Όπως σας είχα πει ότι θα μειώσω τους φόρους, έτσι σας λέω και τώρα ότι μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά όλους τους μισθούς την επόμενη τετραετία, τον κατώτατο μισθό, μέχρι τον μέσο μισθό. Μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Μπορούμε να κατεβάσουμε την ανεργία κάτω από το 10%, μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις».

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα πάλι από τη Χίο να μιλάει και να λέει: αυτή η τετραετία ήταν, λέει, τέσσερα χαμένα χρόνια. Αλήθεια; Τέσσερα χαμένα χρόνια; Με τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, από εκεί που ήμασταν ουραγοί; Με χαμηλότερους φόρους από εκεί που είχαμε υψηλότερους φόρους; Με ρεκόρ επενδύσεων; Με ρεκόρ στον τουρισμό; Με ρεκόρ στους πόρους που έχει να διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού και Α’ βαθμού; Για ρωτήστε τον Περιφερειάρχη σας, ρωτήστε τον Δήμαρχό σας, πότε στο παρελθόν είχαν περισσότερους πόρους να διαχειριστούν; Τότε ή τώρα; Τώρα, γιατί ακριβώς αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και δημιούργησε πλούτο, εξασφάλισε πόρους από την Ευρώπη, έδωσε τη δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να έχει ένα πολύ μεγαλύτερο ΕΣΠΑ. Έδωσε τη δυνατότητα στον Δήμαρχο να διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα «Τρίτσης» με σημαντικές παρεμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση αυτής της πόλης. Και θα είμαστε κοντά, να σάς στηρίξουμε και την επόμενη τετραετία», σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.