ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ρωμανός: Η ΝΔ δεν πρόκειται να επιχειρήσει να παρακάμψει την ετυμηγορία των πολιτών

Νίκος Ρωμανός: Η ΝΔ δεν πρόκειται να επιχειρήσει να παρακάμψει την ετυμηγορία των πολιτών

Η ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού για τα όσα δήλωσε υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Ρωμανός σχολίασε την τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ σε τηλεοπτική εκπομπή, ξεκαθαρίζοντας την θέση του κόμματος όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ σε ανάρτησή του, αναφέρει πως πρόκειται για «άστοχη τοποθέτηση» του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος, έπειτα από απάντησή του σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

«Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή πρόταση. Όπως δήλωσε κι εχθές ο Πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα, δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους. Τελεία και παύλα», ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Σημειώνεται πως μιλώντας στο Open ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό τομέα Αθήνας, Μπάμπης Καούκης, είχε κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα «τι θα κάνει η κυβέρνηση αν δεν κερδίσει αυτοδυναμία»

«Αν δεν βγει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία, που δε νομίζω να μην συμβεί αυτό, τότε θα μιλήσουμε και με βουλευτές και θα δούμε αν ασπάζονται το πρόγραμμά μας που είναι το μόνο σοβαρό και κοστολογημένο». Το σχόλιο αυτό έφερε δεύτερη ερώτηση για το αν θα απευθυνθεί η ΝΔ σε κόμματα ή βουλευτές.

«Οπου χρειαστεί. Αν χρειάζονται τρεις βουλευτές, τότε τρεις βουλευτές. Θα απευθυνθούμε στα κόμματα και αν αυτά αργήσουν να ανταποκριθούν και στην πορεία έρθουν δύο βουλευτές, τότε μπορεί να συζητήσουμε από βουλευτές. Αλλά όλα είναι υποθετικά σενάρια. Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι άνθρωποι» απάντησε για να έρθει έτσι η δήλωση του Νίκου Ρωμανού.