ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Η επίθεση με γιαούρτια εναντίον του, η καταδίκη και η κριτική της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

Θάνος Πλεύρης

Την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη καταδίκασαν αμέσως με αναρτήσεις τους τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια στα Πετράλωνα, την ώρα που γευμάτιζε με την οικογένειά του το μεσημέρι της Κυριακής. Για την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη η Νέα Δημοκρατία ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφωνία επιδεικνύει στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του. Η ανοχή σε κάθε μορφής βία και ειδικά στην φαιοκόκκινη πολιτική βία δεν ήταν ποτέ μια αριστερή θέση… Δυστυχώς έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.

Τι είπε για την επίθεση εναντίον του ο Θάνος Πλεύρης

Την επίθεση στον Θάνο Πλεύρη καταδίκασαν αμέσως με αναρτήσεις τους τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη. Ο Θάνος Πλεύρης, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε, μετέβη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το οποίο με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα».

Επίθεση από αριστεριστές κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρει το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο ίδιος με την οικογένειά του βρισκόταν σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα.

«Τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετραλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι», αναφέρει.

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης αναφέρει: «Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13 χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτος από εμένα την οικογένεια μου. Αυτοί είναι».

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον Θάνο Πλεύρη:

«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α «ΛΑÏΚΟ», κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση.»

Τι λένε οι ειδικοί για τον Θάνο Πλεύρη

Σε ό,τι αφορά την οφθαλμική βλαβη που υπέστη ο υπουργός Υγείας, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε στα Πετράλωνα, ειδικοί αναφέρουν ότι οφείλεται αφενός στο γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού, αφετέρου στη σφοδροτητα της ρίψης στο πρόσωπό του.

Για την επίθεση αυτή τοποθετήθηκε η γιατρός Ματίνα Παγώνη. Όπως τόνισε, πάντα όλα αυτά τα περιστατικά είναι καταδικαστέα. Τα παιδιά του υπουργού είναι ανήλικα «και δεν καταλαβαίνουν γιατί συνέβη αυτό. Υπέστησαν ψυχολογική βία». Παράλληλα, επεσήμανε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν πρέπει να συμβαίνουν σε κανέναν, άσχετα με το αν είναι υπουργός.

Η κυρία Παγώνη ανέφερε, επίσης, ότι «είναι τραγικό να γίνονται αυτά, είτε είναι έξω και τρώνε με την οικογένειά τους είτε είναι στη δουλειά τους», και μίλησε για αντίστοιχα περιστατικά βίαιης επίθεσης σε γιατρούς.

«Πρέπει να τιμωρούνται όσοι επιτίθενται. Δεν μπορεί να ζούμε σε μία κοινωνία αγριότητας. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι. Ο πολιτισμός μιας χώρας δεν εiναι αυτό το πράγμα, να πηγαίνει ο άλλος με την οικογένειά του να φάει και να δέχεται επίθεση...», είπε η γιατρός.