ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Τι απαντούν Πλεύρης - Θεμιστοκλέους στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό

Εκλογές 2023: Τι απαντούν Πλεύρης - Θεμιστοκλέους στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό

Ο υπουργός Υγείας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαντούν στα όσα υποστήριξε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητης ιατρικής Όθωνας Ηλιόπουλος. 

Για ψευδή στοιχεία και μη γνώση των πραγματικών στοιχείων σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, κάνουν λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Ιατρικής Όθωνα Ηλιόπουλο στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Ο επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητης ιατρικής κ. Ηλιόπουλος παρέθεσε ψεύδη στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.Ο Μάριος Θεμιστοκλέους παραθέτει τα ορθά στοιχεία.Τα αγνοούσε ή προσχώρησε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη για τον εμβολιασμό;» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε πως σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας.

«Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη Χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από τις Χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%» επισήμανε ο Μ. Θεμιστοκλέους.

Αναφερθείς στην επιχείρηση «Ελευθερία», τη χαρακτήρισε υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραθέτοντας ότι έχουν επιτευχθεί 22 εκατ. εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων.

Καταληκτικά, ο γενικός γραμματέας τονίζει την ανάγκη «ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και βασιζόμενος σε πραγματικά στοιχεία», προσθέτοντας: «Τα ποσοστά μας ενδεχομένως να ήταν και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γιατρός και πρωην υπουργός υγείας Π. Πολακης».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ότι η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη. «Έχουμε 63% εμβολιασμό. Μέρος της θνητότητας που υπήρξε εκείνη την εποχή, υπήρξε γιατί δεν μπορέσαμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί παραπάνω» ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τιμωρητική τακτική και αντίληψη».