ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Λινού: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων

Εκλογές 2023 - Λινού: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων
Eurokinissi

Η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κα Αθηνά Λινού εκφέρει την άποψή της για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Καλεσμένες στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά βρέθηκαν σήμερα (04.05.2023) και λίγο πριν τις εκλογές 2023, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. και η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο τομέας της υγείας αλλά και της παιδείας, που αποτελεί σημαντικό ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

Όταν ήρθε η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων η Αθηνά Λινού φάνηκε να μην είναι εντελώς κατά των ιδιωτικών ιδρυμάτων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει νομοθετική πρωτοβουλία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Η γιατρός είχε σπουδάσει και στο Χάρβαρντ ενώ εκεί έστειλε και τα παιδιά της.

«Εξαρτάται σε ποια χώρα ζεις, με τις συνθήκες. Εδώ γιατί δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια. Η Κύπρος ας πούμε, πάει πάρα πολύ καλά και έχει πετύχει, άλλα δεν ξέρω αν πετυχαίνουν όλα τα παιδιά. Εδώ έχουμε τεράστιο πρόβλημα ανισοτήτων και στην παιδεία, όχι μόνο στα δημόσια σχολεία έχουμε τεράστιο πρόβλημα ανισοτήτων.», ανέφερε αρχικά η κ. Λινού.

«Στη διάρκεια της πανδημίας στις φτωχογειτονιές το 80% των παιδιών δεν είχε ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο ούτε υπολογιστές για να παρακολουθήσει τα μαθήματα», τόνισε θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι εύκολο να έχει τη δεδομένη στιγμή ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Εξαρτάται καθαρά από τις συνθήκες» είπε στο τέλος όταν ρωτήθηκε από την κ. Αγαπηδάκη εάν είναι υπέρ ή κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.