Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Εμείς μιλάμε για το μέλλον, άλλοι τσακώνονται για την Ελλάδα του 1981

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέπτεται τις περιφερειακές ενότητες Ηλείας και Αχαΐας μίλησε σε κατοίκους στα Λεχαινά, κάνοντας αναφορά εκτός από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και στην κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου
Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi
4'

«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από τα Λεχαινά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε στα δύο κόμματα από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιήσει στην καμπάνια για τις εκλογές όρους από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το 1981 όπως το σύνθημα «αλλαγή».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέπτεται τις περιφερειακές ενότητες Ηλείας και Αχαΐας μίλησε σε κατοίκους στα Λεχαινά, κάνοντας αναφορά εκτός από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και στην κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με νόημα ότι η Νέα Δημοκρατία μιλά για το μέλλον, αφήνοντας τα δύο κόμματα να τσακώνονται για το 1981. «Εμείς μιλάμε για το μέλλον και αφήνουμε τους άλλους να τσακώνονται για το παρελθόν και την Ελλάδα του 1981», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής. «Έχουμε ακόμα 17 ημέρες να πάμε μαζί για την μεγάλη νίκη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Λεχαινά.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης. Είναι μία πρόταση διακυβέρνησης που απευθύνεται σε όλους. Από την πρώτη στιγμή, το 2019, είπα ότι ο σκοπός μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό και να απευθυνθώ σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν. Τίμησα αυτή μου τη δέσμευση και δεν πρόκειται να υποκύψω τις τελευταίες 15 μέρες της προεκλογικής περιόδου στο παιχνίδι του διχασμού και της πόλωσης. Εγώ θα μιλώ για το μέλλον, αφήνω τους άλλους να μιλούν για το παρελθόν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε πολίτες στα Λεχαινά.

«Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Κι ας αφήσουμε κάποιους να ασχολούνται σε ποιον ανήκει -λέει- η παρακαταθήκη του Ανδρέα, να γυρνούν στο 1981. Εγώ θέλω να μιλάω για την Ελλάδα του 2023, για το πώς θα μειώσουμε φόρους, για το πώς θα μειώσουμε τις εισφορές και για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα βελτιώσουμε την υγεία, την παιδεία. Αυτά σας ενδιαφέρουν. Αφήστε τους άλλους, λοιπόν, να τσακώνονται για το παρελθόν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το μέλλον, για το σχέδιό μας, για μία Ελλάδα ισχυρή, μία Ελλάδα παραγωγική, μία Ελλάδα η οποία θα προσελκύει ξένες επενδύσεις. Μια Ελλάδα η οποία θα στηρίξει όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα αλλά και τον τριτογενή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στο ξεκίνημα της ομιλίας του έναν παραλληλισμό με τον καιρό, αλλά το γούρι που του είχε φέρει η Ηλεία και ανέφερε:

«Έφυγα από την Αθήνα με βροχή και έφτασα στην Ηλεία με λιακάδα. O ουρανός την 21η Μαΐου θα είναι γαλανός και γαλάζια θα είναι όλη η χώρα και σίγουρα γαλάζια θα είναι η Ηλεία. Όπως ήταν γαλάζια και στις εκλογές του 2019, όταν τότε με εμπιστευθήκατε να αναλάβω το δύσκολο έργο της διακυβέρνησης της χώρας. Θυμάμαι, όταν είχα ξαναπεράσει από τα μέρη σας, μου φέρατε γούρι τότε, είχα δεσμευθεί ότι θα ανατάξω την πατρίδα, θα τη βάλω σε μία τροχιά δυναμικής ανάκαμψης, θα την κάνω πιο ισχυρή, θα μειώσω φόρους και εισφορές, θα στηρίξω τον πρωτογενή τομέα, θα προστατεύσω τα σύνορα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Μετά τα Λεχαινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αμαλιάδα, ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί τον Πύργο Ηλείας και το εργοτάξιο του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος στα Χανάκια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύεται από στελέχη του κόμματος, τους βουλευτές και τους υποψήφιους βουλευτές του νομού.

Στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο στάδιο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών (ΕΑΠ).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή