ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

Σε 6 θεματικές ενότητες θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου

Έξι θα είναι οι θεματικές ενότητες του debate που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαϊου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, προστέθηκε μία ακόμη ενότητα που αφορά τη νέα γενιά ενώ απορρίφθηκε η πρόταση των έξι δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση.

Οι θεματικές ενότητες του debate:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
5) Περιβάλλον και Ενέργεια

και η προσθήκη

6) Νέα Γενιά

Οι πολιτικοί αρχηγοί στο τέλος του debate θα έχουν τρία λεπτά στη διάθεσή τους, έκαστος για να τοποθετηθούν ελεύθερα.

Στην πρώτη θεματική ενότητα θα ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θεματική ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλακης, στην τέταρτη ο Δημήτρης Κουτσουμπας, στην πέμπτη ο Κυριάκος Βελόπουλος και στην έκτη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ελεύθερη τοποθέτηση αποφασίστηκε πως θα ξεκινήσει πρώτος ο Γιάνης Βαρουφάκης και τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δημοσιογράφοι που θα πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ, με αλφαβητική σειρά είναι: Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA) και συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.