ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Οξεία αντιπαράθεση Συρεγγέλα - Κουρουμπλή στα Debates του Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Οξεία αντιπαράθεση Συρεγγέλα - Κουρουμπλή στα Debates του Newsbomb.gr

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν φιλοξενούμενοι της Αμαλίας Κάτζου στην ενότητα των «Debates», στο Newsbomb.gr.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην Αμαλία Κάτζου για το Newsbomb.gr.

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι αυτοδύναμες και ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η πιο σημαντική, στην οποία ο ελληνικός λαός θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κληθείς να απαντήσει στις επικρίσεις του Νίκου Ανδρουλάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραφικός και πλαστογράφος του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε πως η φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου δεν κατέβηκε ποτέ από το γραφείο του και έκανε λόγο για ατόπημα και λάθος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Προσέθεσε πως από το ποσοστό που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, το 25% είναι συνειδητοί από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, αναφέροντας ότι έλεγε ότι ο πολιτικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η Αριστερά αλλά η Δεξιά.

Επίσης, ο Π. Κουρουμπλής εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον αρχιψεύτη και προσέθεσε ότι «αν δεν είχε το μιντιακό σύστημα δεν θα μπορούσε εξω από το σπίτι του».

Σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό μετεκλογικής κυβέρνησης, διερωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα αναλάβουν την ευθύνη να πάνε τη χώρα σε επόμενες εκλογές. Θα καταστραφούν πολιτικά, έσπευσε να συμπληρώσει και υπογράμμισε: «Θέλουν δεν θέλουν θα σχηματιστεί κυβέρνηση».

Η κ. Συρεγγέλα κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να απαντήσει ποια μίντια εννοεί που στηρίζουν τη ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το παραμύθι να σταματήσει, τόνισε.

Εν συνεχεία, η υφυπουργός Εργασίας σκιαγράφησε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των φαινομένων κακοποίησης των γυναικών.

Παρακολουθείστε τη συζήτηση