ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερότητα και όχι στασιμότητα»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερότητα και όχι στασιμότητα»
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος του ντιμπέιτ ανέφερε οτι οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν χρυσή ευκαιρία για απόφαση αλλαγής.

Δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά το τέλος της διαδικασίας του ντιμπέιτ έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε ερώτηση σχετικά με την δήλωσή του περί φυλάκισης των υπευθύνων για τις υποκλοπές σημειώνοντας πως: «Είναι θέμα της δικαιοσύνης (σ.σ. ποιος θα πάει φυλακή). Σε κάθε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος δεν υπάρχουν νησίδες ατιμωρησίας. Η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και όποιος έχει βλάψει το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία, θα βρεθεί προ των ευθυνών του. Θα μάθουμε πολλά και πιστεύω να θωρακιστεί η χώρα από τέτοιες πρακτικές που μπορεί να την βλάψουν στο μέλλον».

Σε ό,τι αφορά την τηλεμαχία ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Για το ντιμπέιτ νομίζω ότι έγινε μία γόνιμη συζήτηση και καλό θα είναι να μπαίνουμε στο mood της συνεννόησης ακόμα και αν δεν υπάρχουν πλαίσια συγκυβέρνησης. Η συνεννόηση βοηθάει να υπάρχει ενότητα και κοινή στρατηγική σε σοβαρά θέματα.

Αυτό που θέλω να πω στους πολίτες είναι ότι είναι μία χρυσή ευκαιρία η 21 Μαΐου για απόφαση αλλαγής.

Να αφήσουμε στο παρελθόν κακές νοοτροπίες που έχουν βλάψει τον λαό. Στον ελληνικό λαό αξίζει κάτι πολύ περισσότερο από τέτοιες πρακτικές και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μπει ανάχωμα και να μπούμε σε μία νέα εποχή με το κράτος να είναι εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος».

«Όποιος έχει ποινικές ευθύνες τις αντιμετωπίζει», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε νέα ερώτηση για τις υποκλοπές. «Τις αποφάσεις δεν τις βγάζω εγώ αλλά τα ελληνικά δικαστήρια», επεσήμανε.

«Εγώ θα κάνω ακριβώς αυτό που έχω πει. Ζητώ μία ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για σταθερότητα και όχι στασιμότητα. Πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα οδηγήσουν την χώρα σε μία θεσμική κανονικότητα και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Η μεγάλη αξιολόγηση είναι στις 21 Μαΐου εγώ κάνω έναν αγώνα να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι έχει αξία μία δημοκρατική παράταξη ισχυρή που βάζει τέλος στον ελιτισμό της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα σε ερώτηση για το εάν θα δεχόταν να γίνονται ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών απάντησε: «Ευχαρίστως να ήταν πιο ζωντανή η συζήτηση στο ντιμπέιτ».

«Ας περιμένουμε τον λαό, εγώ αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι η παράταξή μας θα πάει πολύ καλά και πρέπει την επόμενη μέρα να οικοδομήσουμε συνεργασίες ευρωπαϊκού χαρακτήρα. Όχι στη διανομή καρεκλών εξουσίας».