ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική Αττική, και υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε ζωντανά στο Newsbomb.gr.

Στην τελική ευθεία για τις Εκλογές 2023 το Newsbomb.gr συνεχίζει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, φέρνοντας καθημερινά στις οθόνες σας υποψήφιους των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο σας. Η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου, φιλοξένησε τη Δευτέρα (15/5) σε μία ζωντανή συζήτηση την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη, υποψήφια στην Ανατολική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία, κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας από την παράταξή της, αν επανεκλεγεί, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα «καυτά» ζητήματα της πολιτικής και όχι μόνο επικαιρότητας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη: Είναι η μεγάλη εβδομάδα των εκλογών

«Αυτή η εβδομάδα είναι «Μεγάλη». Είναι μια άνοδος, με πολλές υποχρεώσεις», είπε αρχικά η κ. Ζαχαράκη η οποία είναι για πρώτη φορά υποψήφια σε εκλογές. Όπως είπε είναι αρκετά σημαντικό για την ίδια αλλά και μια ξεχωριστή εμπειρία. «Είναι μια εκλογική αναμέτρηση πολύ κρίσιμη για την επόμενη δεκαετία».

«Η Ανατολική Αττική δεν είναι μια εύκολη περιοχή», εξήγησε στη συνέχεια η υφυπουργός Τουρισμού.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει καθαρά να απευθυνθεί στους πολίτες. Να την αξιολογήσουν αυστηρά» σχολίασε ακόμα η Σοφία Ζαχαράκη απαριθμώντας τα θετικά του κυβερνητικού έργου της τετραετίας που φτάνει στο τέλος της. «Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τη δημοκρατική γιορτή. Θέλουμε και τα νέα παιδιά να ψηφίσουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει πολύ συγκεκριμένα και λέει ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση, σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Δούλεψα αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Μου αρέσει η διαδικασία της αξιολόγησης, δεν τη φοβάμαι», επεσήμανε η κ. Ζαχαράκη και χαρακτήρισε ως «βόμβα» το σύστημα της απλής αναλογικής. «Ο κόσμος βλέπει ποιος μπορεί να φέρει σε πέρας δύσκολες καταστάσεις και διαχείριση κρίσεων και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε.

Σοφία Ζαχαράκη: Ο θησαυρός μας είναι οι άνθρωποι του Τουρισμού

«Η μεγάλη περιουσία μας και ο θησαυρός μας, είναι οι άνθρωποι, πέρα από την υπέροχη χώρα που έχουμε», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη ξεκινώντας τη συζήτηση για τα θέματα του Τουρισμού. «Τους τέσσερις πρώτες μήνες του 2023 είμαστε 4% πάνω σε αφίξεις. Στο αεροδρόμιο μου έλεγαν ότι είναι σαν να μην έχει τελειώσει η σεζόν. Κάνουμε πλέον καμπάνια 12 μήνες», επεσήμανε.

«Πρέπει να στοχεύσουμε σε εισπράξεις που θα φτάσουν σε πολλά δισεκατομμύρια. Μπορούμε να ξεπεράσουμε κατά 10% τα έσοδα του 2019. Τα χρήματα αυτά θα πάνε στην ελληνική οικονομία. Δίνεται μεγάλη ανάσα και μπορούμε να επιστρέψουμε σε πολιτικές που αφορούν κάθε πολίτη», εξήγησε η Σοφία Ζαχαράκη.

«Τα βασικά μηνύματα που έδωσε ο πρωθυπουργός ήταν: προσοχή στο θέμα της στήριξης εργατικής νομοθεσίας, αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των προνοιών, στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει υπογραφεί κλαδική σύμβαση», σχολίασε στη συνέχεια η υφυπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε πως «πρώτιστο μέλημα είναι η αύξηση των απολαβών ανθρώπων που δουλεύουν σε τουριστικές επιχειρήσεις».

«Θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή και σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένες. Κάνουμε επαφές με δήμους και περιφέρειες για να αποκτήσουν το Know How. Θεσπίσαμε τους οργανισμούς διαχείρισης προορισμού, για να κάθονται σε ένα τραπέζι δημόσιο, φορείς και πολίτες και να χαράσσουν στρατηγική για τα επόμενα δέκα χρόνια», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Ζαχαράκη.

Σοφία Ζαχαράκη: Οι πολίτες θυμούνται τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν θέλω να κάνω αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος έκρινε το 2019 τη διακυβέρνηση και θυμάται με μελανά χρώματα την πενταετία εκείνη. Θυμάμαι στον τομέα της Παιδείας τη μάχη εναντίον των Πειραματικών Σχολείων. Είναι ανήθικο αυτό που ειπώθηκε για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις. Παίζουνε με την αγωνία των παιδιών. Δεν υπάρχει κάτι πιο σεβαστό από την προετοιμασία και την αγωνία τους», είπε στη συνέχεια η κ. Ζαχαράκη και πρόσθεσε:

«Σε αυτόν ο οποίος έχει ψηφίσει Νέα Δημοκρατία βλέπω έναν άνθρωπο που υπερψηφίζει συνέπεια λόγων και πράξεων και μια ιδεολογική συνέπεια», συμπλήρωσε.

«Ο κόσμος θα αξιολογήσει, εγώ λέω να κρίνουν αυστηρά, να συγκρίνουν τα προγράμματα και μετά από λίγες ημέρες θα πάνε στις εκλογές. Να τους θυμίσω, βέβαια, πως αυτή την Κυριακή «σταυρώνουν κιόλας», σχολίασε επίσης ενώ χαμογελώντας ανέφερε για την υποψηφιότητά της πως «είμαι μία εκ των επιλογών».