ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Χρήστος Σπίρτζης και Κωνσταντίνος Καραγκούνης στα Debates του Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Χρήστος Σπίρτζης και Κωνσταντίνος Καραγκούνης στα Debates του Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, Χρήστος Σπίρτζης, και ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ήρθαν «αντιμέτωποι» στα debates του Newsbomb.gr

Σε πέντε ημέρες διεξάγονται οι Εκλογές 2023 και το Newsbomb.gr με τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου, συνεχίζουν τα debates των υποψήφιων.

Στο στούντιο την Τρίτη (16/5) ήρθαν αντιμέτωποι οι Χρήστος Σπίρτζης και Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Ο Κώστας Καραγκούνης εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα, σημείωσε ότι η καθαρή ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματός του «δυστυχώς αλλοιώνεται» αλλά όπως φαίνεται, τα ποσοστά που θα προσεγγίσει είναι αυτά του 2019, δηλαδή κοντά στο 37%. «Αυτό θα είναι μια ξεκάθαρη εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι σε επίπεδο προγραμματικής σύγκλισης, υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Έχουμε 50 δις αύξηση του δημοσίου χρέους και 40 δις του ιδιωτικού χρέους», σημείωσε αναφερόμενος στην οικονομία, για να τονίσει ότι τα πράγματα «δεν πάνε όπως λέει ο κύριος Μητσοτάκης».

Ο Κώστας Καραγκούνης απάντησε αναλύοντας το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, επικαλούμενος και το γεγονός ότι η άνοδος του πληθωρισμού αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, τόνισε τα μέτρα μείωσης των φόρων αλλά και της επιδοματικής πολιτικής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει θα υπεροφορολογήσει τη μεσαία τάξη», πρόσθεσε.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε ούτε ένα ευρώ στα ταμεία», ήταν η άμεση απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι τα χρήματα βρέθηκαν το 2015 από την «καθημερινή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παράλληλα ο πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική για την επιδοματική πολιτική. Ο Κώστας Καραγκούνης πήρε τελευταίος τον λόγο, θέτοντας το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, σύμφωνα με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε την τηλεμαχία των δύο υποψήφιων