ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023- Ρένα Δούρου: «Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη των εκλογών»

Εκλογές 2023- Ρένα Δούρου: «Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη των εκλογών»

H Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μίλησε σήμερα στην Αμαλία Κάτζου για το Newsbomb.gr.

«Η ιστορία με τον κ. Κατρούγκαλο τελείωσε άμεσα, πολύ γρήγορα και με μια ευθιξία από μέρους του που σπανίζει στα πολιτικά ήθη των τελευταίων χρόνων», ανέφερε η Ρένα Δούρου, πρώην περιφερειάρχης Αττικής, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας στην Αμαλία Κάτζου στο στούντιο του Newsbomb.gr.

Απευθυνόμενη στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε πως ο κ. Μητσοτάκης τούς άφησε τέσσερα χρόνια στο ίδιο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου. Προσέθεσε πως ενώ με τον νόμο Κατρούγκαλου πλήρωναν εισφορά 185 ευρώ, στα 4 χρόνια του κ. Μητσοτάκη έφτασε στα 240 ευρώ.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι απλή αναλογική σημαίνει συνεργασία, επιμένει στην προγραμματική σύγκλιση και τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης την επόμενη των εκλογών.

Αναφερθείσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως η διαφορά με αυτό της ΝΔ είναι πού είναι προσανατολισμένο. Δεν είναι προσανατολισμένο στις ίδιες πολιτικές, επεξήγησε και διερωτήθηκε τι έγινε με το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας; Σημείωσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθούν στη στεγαστική πολιτική για τους νέους και τις νέες μόνο 1 εκατ. ευρώ, ενώ στην Ισπανία 3 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη δήλωση Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχει ευθύνη ιδίως στις δημοκρατικές δυνάμεις να μην αφήνει τους πολίτες να εκμαυλίζονται και να εκφασίζονται. Υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση των δημοκρατών να μην αφήνουν τους ανθρώπους να θεωρούν ότι η λύση είναι να σηκώνουν και να χαιρετάνε ναζιστικά.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση: