ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στις 21:00 το 80% του εκλογικού αποτελέσματος λέει το ΥΠΕΣ

Εκλογές, κάλπες
Eurokinissi

Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα των εκλογών 

Για τις εκλογές και τη διαδικασία που ακολουθείται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ3, παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η διαδικασία κυλά ομαλά. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι περίπου στις 21:00 θα έχει βγει το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια ενώ πριν τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως δηλαδή μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα απο 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και μέχρι τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί, δεδομένου ότι θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με τάμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, ώστε να καταχωρούν αμέσως τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.