ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Σε ποια εκλογικά κέντρα ψήφισαν νωρίς - Προβλήματα με την εφορευτική επιτροπή

Εκλογές, κάλπες
Eurokinissi

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 ενώ σε όσα τμήματα υπάρχουν μέχρι εκείνη την ώρα ουρές ψηφοφόρων, θα παραταθεί η εκλογική διαδικασία

Συνεχίζουν να ψηφίζουν για τις εκλογές οι Έλληνες με τις κάλπες να ανοίγουν από τις 07:00 σε όλη τη χώρα. Όμως, σε κάποια εκλογικά κέντρα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν ήταν στη θέση τους ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν απαλλαγή χωρίς να καταφέρουν να την πάρουν.

Στην περιφέρεια της ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, παρά τη βροχή, οι πρώτοι εκλογείς έφτασαν νωρίς στα εκλογικά τμήματα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μέλη εφορευτικών επιτροπών που δεν εμφανίστηκαν, αντικαταστάθηκαν άμεσα με αναπληρωτές.

αποτελέσματα θα μεταδοθούν από όλα τα εκλογικά τμήματα απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, με χρήση των συσκευών μετάδοσης SRT, ενώ θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή και μέσω των δήμων, με τη χρήση του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες, τις οποίες θα μεταδίδουν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι εφοδιασμένοι με tablet και, μέσω αυτού, κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να μεταδώσουν άμεσα το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυξημένη είναι η κίνηση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα της Λάρισας από νωρίς το πρωί. Μάλιστα, κάποιοι έφτασαν για να ψηφίσουν, πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών και, μετά την ολοκλήρωσή της, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα μεταδώσει το αποτέλεσμα απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών. Εν συνεχεία, ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τους σταυρούς προτίμησης.

Οι κάλπες άνοιξαν χωρίς προβλήματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Στον νομό Ημαθίας ψηφίζουν στα 281 εκλογικά τμήματα περισσότεροι από 135.000 κάτοικοι.

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 ενώ σε όσα τμήματα υπάρχουν μέχρι εκείνη την ώρα ουρές ψηφοφόρων, θα παραταθεί η εκλογική διαδικασία.