ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Πάνος Σκουρλέτης: «Είμαι επιφυλακτικός στην ανάλυση των exit poll»

Παναγιώτης Σκουρλέτης
Eurokinissi

«Είμαι επιφυλακτικός στο να κάνω μια πολιτική εκτίμηση στη βάση αυτή», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά την ανακοίνωση του exit poll

Επιφυλακτικός ως προς την ανάλυση των exit poll είναι ο Πάνος Σκουρλέτης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, από την ανάλυση των exit poll έως το αποτέλεσμα των εκλογών υπήρχε διαφοροποίηση.

«Είμαι επιφυλακτικός στο να κάνω μια πολιτική εκτίμηση στη βάση αυτή», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Αυτό το αποτέλεσμα ακόμη κι αν τροποποιηθεί αρκετά δεν ικανοποιεί τους στόχους μας. Έχει σημασία όμως να δούμε την τελική δύναμη των κομμάτων. Είναι πολύ πιθανό να πάμε σε δεύτερες εκλογές», ανέφερε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Εκλογές 2023: Τι έδειξε το exit poll

Το κοινό Exit Poll των καναλιών, το οποίο δημοσιεύτηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες στις Εκλογές 2023 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 19:00 της Κυριακής (21/5) ανακοινώθηκαν οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα με βάση τα Exit Poll 2023 που διενεργήθηκαν έξω από τα εκλογικά τμήματα από ALPHA (ALCO), ANT1 (MARC), Open (MRB), STAR (GPO), ΣΚΑΪ (Pulse), MEGA (Metron Analysis), Action 24 (RASS) και ΕΡΤ (Κάπα Research).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Exit Polls, φαίνεται πως η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε σε διψήφιο ποσοστό ενώ το ΚΚΕ αύξησε τις δυνάμεις του. Η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 δείχνουν να εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή χωρίς προβλήματα, ενώ «μάχη» για την είσοδό της δίνει η Πλεύση Ελευθερίας.

Τα αποτελέσματα στο 80% του Exit Poll διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 36 – 40%

ΣΥΡΙΖΑ 25 - 29

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,5 – 12,5%

ΚΚΕ 6 -8%

Ελληνική Λύση 3,5 – 5,5%

ΜέΡΑ25 2,5 – 4,5%

Πλεύση Ελευθερίας 2,2 – 4,2%

Άλλο 4,8 – 6,8%